Axel Merckx zal Van Aert er alles uit halen in de wegrit in Tokio.
Volledig scherm
PREMIUM
Axel Merckx zal Van Aert er alles uit halen in de wegrit in Tokio. © AP/RV

Axel Merckx zag hoe Van Aert hulp ontbrak om te winnen: “Evenepoel had van goudwaarde kunnen zijn”

Olympische SpelenTweede na een ongelijke strijd. Axel Merckx (48), zelf derde op de Olympische Spelen van Athene 2004, spreekt over “een heel mooie zilveren medaille” voor Wout van Aert. “Hij heeft alles gedaan wat mogelijk was. Het enige spijtige is dat Evenepoel ontbrak in de finale: die had letterlijk van goudwaarde kunnen zijn.”

186 reacties

 • Rudi Pieters

  1 jaar geleden
  Evenepoel kon niet beter een wanhoopspoging was niet instaat van Aert te helpen op het einde zakte er door geeft het toch zelf verklaart
 • Liliane Vervliet

  1 jaar geleden
  Remco kwam ,zag en bolde het af !( Na de vaststelling dat er niets in zat voor zijn persoontje )
 • eduard janssens

  1 jaar geleden
  Evenpoel ?veel bla ,bla niks bewezen dit jaar ! Dylan Theunis was de juiste man geweest
 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Dylan Teuns was de enige die in vorm was en in staat geweest zou zijn om mee te zijn en daarna Wout van Aert te steunen in de achtervolging. De eerste acht komen allemaal uit de Tour. Van Aert mist het goud door een misrekening van de bondscoach, die zijn selectie veel te vroeg heeft gemaakt. En in plaats van Van Avermaet had men evengoed Tim Declercq kunnen selecteren. Die is daar in gespecialiseerd. Evenepoel en Van Sevenant waren de grootste ontgoochelingen. Waarom waren die geselecteerd?
 • dina van brabant

  1 jaar geleden
  toch teleurgesteld in evenepoel was geen moment een steun voor van aert.terwijl alle andere landgenoten zich volop gegeven hebben voor de kopman
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.
 2. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen
  1

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.