Kokona Hiraki (12), Sakura Yosozumi (19) en Sky Brown (13).
Volledig scherm
Kokona Hiraki (12), Sakura Yosozumi (19) en Sky Brown (13). © AP

Amper 12 en 13 jaar, maar toch knappe podiumplaatsen in Tokio: jeugd aan het feest in skateboarden

Olympische Spelen19 jaar, 12 jaar, 13 jaar. Het zou zomaar het podium kunnen zijn van één of ander jeugdtoernooi. Nee, het gaat hier wel degelijk om de top drie van het olympisch skateboarden bij de vrouwen. In de park-discipline sprongen vooral de Japanse Kokona Hiraki (12) en de Britse Sky Brown (13) in het oog. 

4 reacties

 • Nico Lietaert

  2 maanden geleden
  Is dat sport? Waarom geraakt ropeskipping dan niet op de Olympische Spelen? Omdat België daar wereldtop is en niet de grote landen?
 • muller kurt

  2 maanden geleden
  Waar maken jullie toch een probleem uit, ikzelf skate al van mijn 10 jaar ben nu 45 jaar en heb in de tijd geen mentale of fysieke en financiële problemen gehad door te skaten in tegendeel, moest in die tijd skaten een olympisch onderdeel geweest zijn zou ik toch ook wel eerder jong deelnemen dan eerst nog te wachten tot je in sport een bejaarde leeftijd hebt en je wendbaarheid stroever is.
 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Ja kan ook niet anders. Het is een sport voor jongeren en ook nog niet zo oud als sport op de Olympische spelen. Maar een minimum leeftijd voor alle sporten zou wel gepast zijn
 • Luc Deville

  2 maanden geleden
  Te jong, minimum leeftijd minstens 15 of 16 jaar in alle sporten. Kampioenschappen onder leeftijdgenoten tot 15/16 kan uiteraard. De kans dat het fout loopt met het mentaal welzijn, nu en in de toekomst, is te groot. Ook is er kans op uitbuiting en/of misbruik zowel fysisch, financieel als mentaal van deze kinderen.
 1. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.