Raven Saunders vormde met haar armen een kruis. Met dat gebaar wilde ze naar eigen zeggen alle "onderdrukten" een hart onder de riem steken.
Volledig scherm
Raven Saunders vormde met haar armen een kruis. Met dat gebaar wilde ze naar eigen zeggen alle "onderdrukten" een hart onder de riem steken. © AP

Amerikaanse kogelstootster maakt statement op podium met “boodschap voor onderdrukten”

De Amerikaanse Raven Saunders, die zondag op de Olympische Spelen tweede eindigde in het kogelstoten, vierde haar zilveren medaille op het podium door met haar armen een X te vormen, waarmee ze naar eigen zeggen alle "onderdrukten" een hart onder de riem wil steken. Dat melden diverse Amerikaanse media.

  1. Australisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantaine van 28(!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegenwoordigen”
    Olympische Spelen
    8

    Austra­lisch Olympisch Comité hekelt ‘wrede’ quarantai­ne van 28 (!) dagen voor atleten: “Ze worden gestraft om hun land te vertegen­woor­di­gen”

    Het Australisch Olympisch Comité (AOC) verzet zich tegen de strenge quarantaineregels van de staat Zuid-Australië. 16 atleten die naar die staat terugkeren, zullen in totaal maar liefst 28 dagen in quarantaine moeten doorbrengen. ‘Een buitenproportionele maatregel’ die volgens het AOC niets met veiligheid of wetenschap te maken heeft. “Andere landen vieren hun atleten bij terugkomst, wij geven ze een wrede behandeling”, luidt het in een statement.