Manon Claeys.
Volledig scherm
Manon Claeys. © BELGA

Amazone Manon Claeys pakt brons in de individuele test van de paradressuur: “Dit is geweldig, vooraf hoopte ik op top 5"

Paralympische SpelenMedaille nummer twee op de Paralympische Spelen voor België. Amazone Manon Claeys heeft met haar paard San Dior 2 de bronzen medaille behaald in de individuele test van de paradressuur (graad IV). Baanwielrenster Griet Hoet en pilote Anneleen Monsieur pakten eerder vandaag brons in de tijdrit van 1 kilometer. 

18 reacties

 • marleen mertens

  2 maanden geleden
  Waar zit Karl Vannieuwkerke nu ? Dit zijn de echte sporters , veel wilskracht en weinig verdienen . Vroeger waren de Spelen voor amateurs , nu voor de grootverdieners
 • lieve rigo

  2 maanden geleden
  Gefeliciteerd !
 • William De Ruyck

  2 maanden geleden
  👏 👏🌻🇧🇪super gedaan !!!
 • LUC WULLAERT

  2 maanden geleden
  Mooi dat zijn tenminste sporters die ondanks hun handicap prachtige prestaties leveren zonder dat het hun iets opbrengt.Daar kunnen voetballers, tenissers enz. een lesje van leren
 • Lisette Cams

  2 maanden geleden
  Graag meer op tv van onze geweldige paralympische a u b
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
 1. Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs
  Play
  Olympische Spelen
  7

  Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs

  24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’.