“Als België zo’n fout als de VS had gemaakt, dan waren we zonder pardon gediskwalificeerd”: Kevin Borlée niet te spreken over beslissing jury voor finale 4x400m gemengd

Olympische SpelenGeen medaille voor de Belgen op de 4x400m gemengd vandaag op de Olympische Spelen in Tokio. Net voor de finale zegde Cynthia Bolingo nog af maar ook mét de nationale recordhoudster zat er voor de Belgen waarschijnlijk geen podiumplek in. Ze finishten als vijfde, in een nieuwe Belgische recordtijd van 3:11.51.

61 reacties

 • Guido Pintens

  4 maanden geleden
  de USA en Dominicaanse replubliek mogen volgende OS bij het starten op de 200m zwemmen 50m verder in het bad gaan liggen om te starten. Bij het verspringen om maar iets te noemen, mogen ze een meter voorbij de rode lijn springen. Triestige bedoening daar, en dat noemen ze dan officials die beslist hebben dat ze de stok voorbij de limiet mochten aannemen
 • Lowi Verborgt

  4 maanden geleden
  Wees eens eerlijk. Wat is nu belangrijker; eerlijk en zuiver sport beoefenen of geld? Weet je het? Juist. Geld.
 • Raoul Rouma

  4 maanden geleden
  Die broodspeler zou beter zwijgen. 3x Olypische spelen meedoen dank zij de papa, maak me niet wijs dat er geen ander, betere, in ons landje rondlopen. Natuurlijk gans die familie leeft van deze sport. Alsof zonder deze gebeurtenissen ze wel hadden gewonnen. Triestige mentaliteit, sukkelaars.
 • patrick isenborghs

  4 maanden geleden
  het is altijd iets , had harder gelopen zoals polen
 • fre cordier

  4 maanden geleden
  USA wordt altijd bevoordeeld. Is zoals in ons voetbal waar de grote clubs (vul zelf namen in) ook altijd worden bevoordeeld tegenover de kleintjes.
 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 2. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.