Nina Sterckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Sterckx. © Belga en Instagram Sterckx

Afvallen voor gevorderden: hoe gewichthefster Nina Sterckx tien kilo op vier maanden verloor

Olympische SpelenOpgelet, mensen: do not try this at home. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio ging gewichthefster Nina Sterckx (18) drastisch op dieet. Tien kilo op vier maanden tijd. Het equivalent van bijna 20 procent van haar huidige lichaamsgewicht. Hoe deed ze dat? Een inkijk.

9 reacties

 • Guido Deville

  1 jaar geleden
  Vier maanden afwisselend een dag met vlees en/of vis en melkprodukten eten en een dag vlees en/of vis met groenten en melkproducten eten (= proteïnedieet) - en dit totdat je een verzadigd gevoel hebt) - en ‘s morgens bak je een hartige pannenkoek met haverzemelen, platte kaas, ei en een snuifje zout. Na 4 maanden ben je zeker 12 kg afgevallen. Nadien mag je opnieuw met mate alles eten. Gouden regel: schep één keer je bord vol, maar neem niet meer bij uit « goesting ». En wandel 5 km per dag.
 • Marc Wouters

  1 jaar geleden
  Afvallen is zeer moeilijk, vooral als je calorieën gaat tellen. Dat lukt je niet op duurzame manier omdat je lichaam je ertoe aan zal zetten om te eten. Sporten is ook niet zaligmakend, joggen kan tot toename leiden. Toch is het mij gelukt via o.a. intermittent fasting. Zielig is afvallen nooit.
 • Samuel Peeters

  1 jaar geleden
  Dit is je lichaam mishandelen om in een, in dit geval, lagere gewichtsklasse te kunnen strijden. Afhankelijk van je body mass en de gewichtsklasse kies je voor zwaarder worden of afvallen.
 • Mark Peeters

  1 jaar geleden
  Mijn echtgenote 12 kg in 4 mnd enkel door op voeding te letten, gezonder eten en te sporten, ipv betalen voor pillen en diëtiste
 • boris paesen

  1 jaar geleden
  En dan is men verbaasd dat er de laatste jaren zoveel jonge topsport atleten hartproblemen hebben. Men legt veel te veel druk op die mensen.
 1. Totalitair regime en weinig democratisch, maar van ‘Duitse verhevenheid’ is in China geen sprake: sporthistoricus beoordeelt vergelijking met nazi-Spelen
  Winterspelen
  10

  Totalitair regime en weinig democra­tisch, maar van ‘Duitse verheven­heid’ is in China geen sprake: sporthisto­ri­cus beoordeelt vergelij­king met na­zi-Spe­len

  Het waren straffe woorden, die schaatsfenomeen Nils van der Poel uitsprak toen hij Peking vergeleek met de beruchte ‘Nazi-Spelen’ van Berlijn 1936. Maar heeft hij gelijk? Met sporthistoricus Roland Renson doken we terug in de tijd: “Er zijn raakpunten, maar het idee van de Duitse fascistische suprematie was heel anders.”