BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ACHTER DE SCHERMEN. Thiam verlengt olympische titel, maar ging daarvoor fysiek en mentaal tot het uiterste: “Alle ‘merde’ van het afgelopen jaar moest er ineens uit”

Achter De SchermenOp de Spelen flikte Nafi Thiam (27) wat geen enkele andere Belg ooit lukte: een olympische titel verlengen. Reden genoeg om gelukkig te zijn, maar zo zag de kampioene er niet uit. Ze huilde tranen met tuiten. Voor haar goud in Tokio was de Naamse fysiek én mentaal tot het uiterste gegaan. Relaas van een tumultueuze aanloop en emotionele happy end.

8 reacties

 • Dirk Pauwels

  11 maanden geleden
  De grootste Belgische atlete aller tijden. Proficiat Nafi .
 • guy vermeulen

  11 maanden geleden
  @ Rudy janssens in vier ploegen werken is veel gemakkelijker dan topsport.
 • Sam Bedfort

  11 maanden geleden
  Topdame, topatlete.
 • Johan Planckaert

  11 maanden geleden
  we kunnen ons niet voorstellen wat die atletiekatleten allemaal moet opofferen en doen om de top te bereiken, zowel fysiek als psychisch. die constante druk moet voor topatleten immens zijn. Ze moeten niet alleen fysiek een talent zijn maar ook karakterieel enorm sterk. Ze verdienen dan ook onze volledige steun en respect.
 • rudy janssens

  11 maanden geleden
  Luxe paarden klachten ook. Wie van zijn hobby zijn beroep kan maken mag gelukkig zijn dat hij niet aan den band moet werken. Maar ze is wel top in haar sport.
 1. ACHTER DE SCHERMEN. Het jaar 2021 waar Kevin De Bruyne zó veel van verwachtte, werd er een van twee grote katers: “Dat was effe met het gezicht tegen de muur knallen”
  PREMIUM
  Achter de Schermen

  ACHTER DE SCHERMEN. Het jaar 2021 waar Kevin De Bruyne zó veel van verwachtte, werd er een van twee grote katers: “Dat was effe met het gezicht tegen de muur knallen”

  Sportieve katers zijn vergelijkbaar met een stevig nachtje doorzakken. Van zijn Champions League-finale herinnert Kevin De Bruyne zich nog amper iets. Van die roekeloze beslissing om op het EK met twee verdovende injecties te starten tegen Italië, voelt hij de gevolgen nog elke dag. Een reconstructie van de ‘morning afters’ van De Bruyne in 2021: “Opeens stonden er mensen die ik niet ken in mijn tuin, in mijn garage, in mijn huis.”