Abdi heeft z’n bronzen medaille nu ook écht beet: “Enorm blij dat ik belofte aan mijn mama ben nagekomen”

Olympische SpelenBashir Abdi (32), die knap brons won op de olympische marathon, heeft intussen zijn bronzen medaille gekregen in Tokio. Hij reisde samen met Eliud Kipchoge (goud) en Abdi Nageeye (zilver) met een privéjet vanuit Sapporo naar de Japanse hoofdstad om er zijn plak in ontvangst te nemen.

19 reacties

 • Solange De Cleir

  2 maanden geleden
  Veel eerbied en respect voor onze marathonloper Proficiat
 • Thierry Sieben

  2 maanden geleden
  Prachtig,respect voor die man en omgeving
 • Marleen Leemans

  2 maanden geleden
  Proficiat,ook dit is België. Knap,knap,knap
 • Kristof Vanweert

  2 maanden geleden
  Zelden zoveel respect voor een sporter als nu. Niet alleen Bashir maar zeker ook Nageeye. Wat een sportsmanship!
 • Agnès Paduart

  2 maanden geleden
  Dikke dikke dikke proficiat! Prachtig, nog veel succes en geluk in je leven.
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?