Aagje Vanwalleghem trots op gouden Nina Derwael: “Nu mag ze genieten”

Olympische SpelenNina Derwael heeft ons land trots gemaakt met een gouden medaille aan de brug met ongelijke leggers. Ook op Aagje Vanwalleghem maakte ze indruk. “Nina kan zich enorm goed van de buitenwereld afsluiten. Dat maakte het verschil.”

1 reactie

 • patrick smedts

  2 maanden geleden
  interessant dat ze nu mag genieten. daar had nina totaal niet aan gedacht.
 1. Olympisch kampioen bedankt vrijwilligster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”
  Play

  Olympisch kampioen bedankt vrijwillig­ster die hem geld gaf voor een taxi toen hij op weg naar zijn olympische race de verkeerde bus genomen had: “Dit goud is ook van jou”

  Het had niet veel gescheeld of de Jamaicaanse atleet Hansle Parchment, die in Tokio goud won op de 110 meter hordelopen, had zijn race gemist. Op de dag van de halve finale stapte hij per ongeluk op de verkeerde bus, die hem niet naar de atletiekbaan, maar naar een watersportcentrum bracht. Er was te weinig tijd om een bus terug te nemen, maar gelukkig was een vrijwilligster zo vriendelijk de man geld te geven voor een taxi, zodat hij toch nog op tijd arriveerde voor de race, waar hij later goud pakte.