AFP/VTM Nieuws
Volledig scherm
© AFP/VTM Nieuws

Aagje Vanwalleghem over de ‘twisties’ waarmee Simone Biles kampt: “Wat ze deed, was zelfbescherming. Daar mag je écht geen kritiek op uiten”

Olympische SpelenSimone Biles (24) heeft op Instagram meer tekst en uitleg gegeven over de mentale problemen die haar aan de kant houden tijdens deze Olympische Spelen. De Amerikaanse heeft te kampen met ‘twisties’, een soort black-outs, tijdens haar oefeningen. Ze liet de team- en individuele allroundfinale aan zich voorbijgaan. Het is nog maar de vraag of ze zondag aan de toestelfinales zal deelnemen. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem (33) kent het fenomeen maar al te goed.

20 reacties

 • Carmen Grauwels

  2 maanden geleden
  Deze jonge dame heeft ontzettend veel meegemaakt in haar jonge leven(zwaar drugsverslaafde ma, sex. misbruik) deze Simone is een vechter en als ze zo'n last heeft v dit kan ze beter even afwachten en haar leven(stel een compleet verkeerde landing eens voor: v iet breke tot verlamming en alles ertussenin). Dus w. i.w. zegge is: beste beslissing die ze kon nemen. Dit m ook da haar teamlede nie afgeleid zyn (wa wel zo zou zyn by een zware blessur)
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Waarom is ze zelfs vertrokken om deel te nemen.
 • Nico Lietaert

  2 maanden geleden
  Als het niet erg is dat ze opgeeft en haar ploeg in de steek liet, waarom wordt er dagen aan een stuk over gejankt?
 • Gert Great

  2 maanden geleden
  Toch leuk, zo turnen. Nooit geen kritiek krijgen zelfs als je niet meer meedoet in bescherming genomen worden. Stel je dit eens voor bij topvoetballers op een WK, die worden gewoon letterlijk afgemaakt als ze dit doen. De druk bij voetbal is x100 ivm dit soort sporten.
 • Luc Van Hauwermeiren

  2 maanden geleden
  Ik snap de heisa en discussie niet ,als een wielrenner of loper (om welke reden ook )opgeeft is dat zo punt . waarom zou dat dan anders zijn bij een turnster daarbij komt dat Biles niets meer hoeft te bewijzen het is een superkampioene.
 1. “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  73

  “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi

  Bashir Abdi heeft ons land een zevende medaille bezorgd op de Olympische Spelen. Onze landgenoot (32) kende een bewogen levensverhaal, was ooit zeven jaar lang op de vlucht voor de burgeroorlog in Somalië en kwam uiteindelijk op z'n pootjes terecht in België. Maar er is meer: wist u hoe zijn hechte band met wereldster Mo Farah tot stand kwam? Of dat Abdi als kind vooral voetballer wou worden? En... dat hij bang was voor marathons?