Alexander Hendrickx en Nafi Thiam.
Volledig scherm
Alexander Hendrickx en Nafi Thiam. © Photo News/Belga

100% zeker minstens één Belgische medaille op de Spelen vandaag. Maar wordt het écht een historische dag?

Olympische SpelenEen dag die met rood aangeduid staat in de agenda’s. Dag dertien wordt een belangrijke voor de Belgen op de Olympische Spelen in Tokio. Eén medaille halen we al zeker: de Red Lions spelen de hockeyfinale en maken met Australië uit wie goud pakt. Enkel daarmee zullen de mannen van Shane McLeod tevreden zijn en hetzelfde geldt voor Nafi Thiam. Zorgt zij er, samen met Noor Vidts, voor dat het een historische dag wordt? Deze Belgen komen in alle vroegte in actie:

3 reacties

 • Marcel Neutgens

  1 maand geleden
  En wat als, zowel de Lions als Nafi geen goud behalen, wordt het dan een "Net niet" dag?
 • Paulus de Mos

  1 maand geleden
  Hou het op 99 procent , er kan altijd nog een aardbeving komen
 • Sam Bedfort

  1 maand geleden
  De Lions winnen niet tegen de Australiërs. Nafi zal geen goud halen.
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”