1. LIVE OS. Belgisch record voor Couckuyt die zich plaatst voor halve finale op 400m horden, wat doen Pieters en Detry in het golftoernooi?
  Olympische Spelen

  LIVE OS. Belgisch record voor Couckuyt die zich plaatst voor halve finale op 400m horden, wat doen Pieters en Detry in het golftoer­nooi?

  Dag acht alweer op de Olympische Spelen in Tokio. We wachten nog steeds op de derde Belgische medaille. Komt die er vandaag dan? Makkelijk wordt het in elk geval niet. De Belgian Hammers en de gemengde 4x400 meter-ploeg lijken onze voornaamste kanshebbers op eremetaal. Kunnen zij boven zichzelf uitstijgen? En hoe komen onze andere landgenoten in Japan voor de dag? Op deze pagina komt u het doorheen de dag allemaal te weten!
 1. Aagje Vanwalleghem over de ‘twisties’ waarmee Simone Biles kampt: “Wat ze deed, was zelfbescherming. Daar mag je écht geen kritiek op uiten”
  Olympische Spelen
  15

  Aagje Vanwalleg­hem over de ‘twisties’ waarmee Simone Biles kampt: “Wat ze deed, was zelfbe­scher­ming. Daar mag je écht geen kritiek op uiten”

  Simone Biles (24) heeft op Instagram meer tekst en uitleg gegeven over de mentale problemen die haar aan de kant houden tijdens deze Olympische Spelen. De Amerikaanse heeft te kampen met ‘twisties’, een soort black-outs, tijdens haar oefeningen. Ze liet de team- en individuele allroundfinale aan zich voorbijgaan. Het is nog maar de vraag of ze zondag aan de toestelfinales zal deelnemen. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem (33) kent het fenomeen maar al te goed.
 1. Een medaille behoort tot de mogelijkheden: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays
  Olympische Spelen
  3

  Een medaille behoort tot de mogelijkhe­den: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays

  Prima start voor de Belgen in het atletiek. De gemengde aflossingsploeg op de 4x400 meter heeft zich op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. Na diskwalificatie van eerst de Verenigde Staten en dan de Dominicaanse Republiek wonnen ze ook hun reeks. Helaas voor de medaillekansen van de Belgen, mogen de Verenigde Staten en de Domenicaanse Republiek toch nog deelnemen aan de finale. Ze vochten de beslissing aan en kregen gelijk. In de andere reeks klokten vier landen een snellere tijd, maar de Belgen deden het zonder de lichtgekwetste Cynthia Bolingo, Cheetah in vorm. Zij zou morgen in de finale om 14.35 uur wel kunnen lopen.
 1. Het goud ligt nog niet klaar voor Nina Derwael: Sunisa Lee overtreft voor het eerst haar brugscore
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Het goud ligt nog niet klaar voor Nina Derwael: Sunisa Lee overtreft voor het eerst haar brugscore

  Na haar zesde plek allround kan Nina Derwael zich volledig focussen op haar grote doel van deze Olympische Spelen: de brugfinale. Maar het goud ligt niet klaar. Grote rivale Sunisa Lee overtroefde in de allroundfinale voor het eerst haar brugscore. Moet Nina zich nu zorgen maken? Hoe kijkt zij naar Sunisa, en omgekeerd? Wat Derwael de komende dagen nog gaat doen? Het échte aftellen kan nu beginnen.
 1. Rusland bijt fel van zich af na insinuaties over ‘niet-propere’ race: “Verbaal zweet uit de mond van gefrustreerde atleten”
  Olympische Spelen
  1

  Rusland bijt fel van zich af na insinua­ties over ‘niet-propere’ race: “Verbaal zweet uit de mond van gefrus­treer­de atleten”

  De aanwezigheid van Russen zorgt voor wrevel in het olympisch dorp. De Amerikaanse zwemmer Ryan Murphy vindt het niet kunnen dat ze mogen deelnemen aan de Olympische Spelen na het dopingschandaal van enkele jaren geleden. Nadat hij in de finale van de 200 meter rugslag het goud aan de Rus Evgeny Rylov moest laten, zei hij dat de races waarschijnlijk ‘niet proper' zijn. Het Russisch Olympisch Comité doet die insinuaties echter af als ‘Engelstalige propaganda’.
 2. Tranen van geluk bij Nederlandse BMX’er Kimmann, die met barst in knie naar goud vliegt: “Ik snap er geen fluit van”
  Olympische spelen
  4

  Tranen van geluk bij Nederland­se BMX’er Kimmann, die met barst in knie naar goud vliegt: “Ik snap er geen fluit van”

  Niek Kimmann heeft op de Olympische Spelen in Tokio de gouden medaille gegrepen. De 25-jarige Nederlandse BMX’er was in de finale op het Ariake Urban Sports Park veruit de sterkste. Een straffe stoot, want hij reed rond met een barst in de knie na een botsing met een official. De Brit Kye Whyte pakte zilver, de Colombiaan Carlos Alberto Ramirez Yepes het brons.
 1. “Als ik verlies, dan voelt dat als het einde van de wereld aan”: Nikiforov zwaar ontgoocheld na vroege uitschakeling in Tokio
  Play
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  4

  “Als ik verlies, dan voelt dat als het einde van de wereld aan”: Nikiforov zwaar ontgoo­cheld na vroege uitschake­ling in Tokio

  Zeventien seconden. Langer duurde z’n kwartfinale in de categorie tot 100 kilo niet. En zo draaiden de Spelen in Tokio voor judoka Toma Nikiforov, Europees kampioen in zijn gewichtsklasse, op een even grote deceptie uit als die van Rio vijf jaar terug. “Het enige wat ik nu wens, is dat ik gezond blijf tot Parijs 2024.”
 1. OVERZICHT. Oprukkende Plasschaert, zesde stek voor Derwael en imponerende Lions: dit was dag 6 op de Spelen
  Olympische Spelen

  OVERZICHT. Oprukkende Plas­schaert, zesde stek voor Derwael en imponeren­de Lions: dit was dag 6 op de Spelen

  Dag 6 op de Olympische Spelen alweer, met afgelopen nacht en vandaag heel wat landgenoten in actie in Tokio. Derwael werd zesde in de allround-finale gymnastiek, Lecluyse en Vanhoof zorgden ook voor succes. Al was er ook een snelle exit voor Nikiforov en net geen medaille voor roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe. Een overzicht van de prestaties die u vandaag mogelijk gemist hebt.
 1. Brys en Van Zandweghe “niet op hun waarde geklopt” na frustrerende race vanuit zevende baan: “Als je dit ziet… finale na finale pakken de middenbanen medailles”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  10

  Brys en Van Zandweghe “niet op hun waarde geklopt” na frustreren­de race vanuit zevende baan: “Als je dit ziet… finale na finale pakken de middenba­nen medailles”

  Ontgoocheling troef bij de Belgian Sharks na hun vijfde plaats in de finale van de lichte dubbeltwee. Baan 7 in combinatie met een strakke wind: het stond gelijk met harakiri. “We hebben niet het gevoel dat we op een eerlijke manier zijn geklopt”, zuchtten Tim Brys en Niels Van Zandweghe.