1. Het goud ligt nog niet klaar voor Nina Derwael: Sunisa Lee overtreft voor het eerst haar brugscore
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Het goud ligt nog niet klaar voor Nina Derwael: Sunisa Lee overtreft voor het eerst haar brugscore

  Na haar zesde plek allround kan Nina Derwael zich volledig focussen op haar grote doel van deze Olympische Spelen: de brugfinale. Maar het goud ligt niet klaar. Grote rivale Sunisa Lee overtroefde in de allroundfinale voor het eerst haar brugscore. Moet Nina zich nu zorgen maken? Hoe kijkt zij naar Sunisa, en omgekeerd? Wat Derwael de komende dagen nog gaat doen? Het échte aftellen kan nu beginnen.
 1. OVERZICHT. Oprukkende Plasschaert, zesde stek voor Derwael en imponerende Lions: dit was dag 6 op de Spelen
  Olympische Spelen

  OVERZICHT. Oprukkende Plas­schaert, zesde stek voor Derwael en imponeren­de Lions: dit was dag 6 op de Spelen

  Dag 6 op de Olympische Spelen alweer, met afgelopen nacht en vandaag heel wat landgenoten in actie in Tokio. Derwael werd zesde in de allround-finale gymnastiek, Lecluyse en Vanhoof zorgden ook voor succes. Al was er ook een snelle exit voor Nikiforov en net geen medaille voor roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe. Een overzicht van de prestaties die u vandaag mogelijk gemist hebt.
 1. Belgian Lions 3x3 grijpen naast brons na nederlaag tegen Servië: "Willen bijna onze excuses aanbieden omdat we geen medaille meenemen”
  Play
  Olympische Spelen
  69

  Belgian Lions 3x3 grijpen naast brons na nederlaag tegen Servië: "Willen bijna onze excuses aanbieden omdat we geen medaille meenemen”

  De D-day voor de 3x3 Belgian Lions op de Olympische Spelen is op een spijtige desillusie uitgedraaid. Vanmiddag zwaar onderuit tegen Letland in de halve finale (21-8) en ook in de match om het brons een maatje te klein voor sterke Serviërs: 21-10. Een ondankbare vierde plaats is zo het deel voor onze landgenoten die het land dagenlang in de ban hielden. Onder andere ‘Iceman’ Thibaut Vervoort, de held met zijn 'buzzer beater’ tegen de Polen, was vandaag niet bij schot. Het Belgische basketbalsprookje krijgt zo geen metalen rand. Zonde.
 1. Onze columnist Thijs Zonneveld schetst de ogenschijnlijk heilloze missie van zilveren Dumoulin: “In april begon het weer te kriebelen”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  3

  Onze columnist Thijs Zonneveld schetst de ogenschijn­lijk heilloze missie van zilveren Dumoulin: “In april begon het weer te kriebelen”

  Onze columnist Thijs Zonneveld weet hoe Tom Dumoulin een strijd tegen de tijd voerde. Maandenlang woonde hij in het niemandsland tussen doorgaan en stoppen. Tot hij in april beetje bij beetje opnieuw verliefd werd op het wielrennen. De tijdrit op de Olympische Spelen leek een heilloze missie. Maar... hij pakte zowaar zilver. Zonneveld: “Zelf raakte hij er hoe langer hoe meer van overtuigd dat hij Wout van Aert en co. kon kloppen.”
 2. Vader Evenepoel reageert op kritiek met twee foto’s van Remco: “Velen vergeten waar hij in maart stond”
  Play
  Olympische Spelen
  168

  Vader Evenepoel reageert op kritiek met twee foto’s van Remco: “Velen vergeten waar hij in maart stond”

  Hij had de kritiek verwacht, Patrick Evenepoel. “Nu zal de vraag rijzen of Evenepoel zijn plaats op deze Olympische Spelen wel verdiend heeft”, reageerde hij bij VTM Nieuws na de tijdrit. Onder andere op Twitter viel al snel menig kritische noot, waarop de vader van Remco reageerde met twee foto’s die duidelijk maken welke weg Evenepoel al afgelegd heeft na zijn val in de Ronde van Lombardije.
 1. Oegandese olympische gewichtheffer aangeklaagd wegens bedrog
  Olympische Spelen
  1

  Oegandese olympische gewichthef­fer aange­klaagd wegens bedrog

  De Oegandese gewichtheffer Julius Ssekitoleko, die in Japan tijdens zijn voorbereiding op de Olympische Spelen van de radar verdween, moet zich in eigen land verantwoorden bij de rechter. Zijn advocaat vertelde dat de twintigjarige atleet, die zich niet had weten te kwalificeren voor Tokio, maar op de reservelijst stond, “samenspannen tot bedrog” ten laste is gelegd. Na de aanklacht te hebben aangehoord, kwam hij onder voorwaarden vrij.
 1. Evenepoel eerlijk na olympische tijdrit: “Zou Wout en Yves selecteren voor WK tijdrijden”
  Play
  Olympische Spelen
  39

  Evenepoel eerlijk na olympische tijdrit: “Zou Wout en Yves selecteren voor WK tijdrijden”

  Remco Evenepoel (21) heeft geen knalprestatie kunnen neerzetten in de olympische tijdrit. Evenepoel finishte als negende, op meer dan 2 minuten van de ongenaakbare Primoz Roglic. “Het is duidelijk dat ik nog veel werk heb richting komend seizoen”, aldus een eerlijke Evenepoel, die Wout van Aert en Yves Lampaert naar voren schuift als tijdrijders op het WK in september.