Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Mozkito

Vrachtwagen ramt auto op Geelseweg

 1. Stijging van aantal besmettingen in Olen op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Olen op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Olen, op één dag 14 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 72. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Olen komt dat getal nu op 573 te liggen. Olen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Afscheid van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”
  PREMIUM
  Turnhout

  Afscheid van oud-burgemees­ter Marcel Hendrickx (85), een grote mijnheer: “Hij heeft Turnhout op de kaart gezet”

  De politiek in Turnhout is in rouw na het overlijden van oud-burgemeester Marcel Hendrickx (85). Niet alleen bij CD&V wordt getreurd om zijn dood. Ook door zijn politieke tegenstanders werd Marcel gewaardeerd, als mens én als politieker. Hij overleed maandag aan de gevolgen van longkanker. “Marcel was zoveel meer dan alleen de Vrij-dagen”, klinkt het.
 2. Cohousing Ekelen wordt eerste cohousingproject in Herentals: bewoners hopen eerste steen in 2022 te leggen
  herentals

  Cohousing Ekelen wordt eerste cohousing­pro­ject in Herentals: bewoners hopen eerste steen in 2022 te leggen

  Als alles goed gaat start in 2022 de bouw van het cohousingproject ‘Cohousing Ekelen’ aan de Ekelstraat in Herentals - een primeur voor de stad. De bewoners vestigen zich in een kleiner eigen huis of appartement en delen daarbij een grote tuin en andere ruimtes met elkaar. “Ik had zo mijn vragen, want ik wil toch ook wat privacy. Op een infovergadering ontdekten we dat je niet continu alles samen hoeft te doen in een cohousingproject”, vertelt toekomstig bewoonster Helen Dierckx.
 3. Corona dwarsboomt plannen van chef-kok Jan Decan voor de derde keer: “Het is een pechjaar, maar ik blijf er 100 procent voor gaan. Ik doe niets liever dan koken”
  PREMIUM
  westerlo

  Corona dwarsboomt plannen van chef-kok Jan Decan voor de derde keer: “Het is een pechjaar, maar ik blijf er 100 procent voor gaan. Ik doe niets liever dan koken”

  Het is voor geen enkele horeca-uitbater een makkelijk jaar, maar extra pech lijkt chef-kok Jan Decan van restaurant Decan in Westerlo te achtervolgen. Al drie keer fnuikte corona zijn droom om gasten te ontvangen in zijn eigen restaurant - een schamele twee weken in oktober niet meegerekend. De uit Roeselare afkomstige chef zet nu weer volop in op take-away. “Het is een echt pechjaar, maar ik blijf er 100 procent voor gaan. Er zijn nog vele anderen die in hetzelfde schuitje zitten.”