Tegen midden 2023 zullen er 165 banen bij Umicore in Olen verdwijnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tegen midden 2023 zullen er 165 banen bij Umicore in Olen verdwijnen. © Vanderveken

Umicore schrapt 165 banen in Olen door gedeeltelijke verhuis van kobaltproductie naar Finland: “Dit hadden we niet verwacht”

Door een reorganisatie van de kobaltactiviteiten verdwijnen er bij de vestigiging van materiaaltechnologiebedrijf Umicore in Olen 165 banen tegen midden 2023. Volgens het bedrijf zal de reorganisatie niet gepaard gaan met naakte ontslagen, maar de vakbonden zien nog vraagtekens. “Het is heel makkelijk praten over een natuurlijke afvloeiing, maar je moet de mensen ook kunnen blijven motiveren”, zegt vakbondsman Hans Vaneerdewegh (ABVV).

 1. Test- en triagecentrum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag
  PREMIUM
  Geel

  Test- en triagecen­trum aan Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit naar 400 tests per dag

  Het test- en triagecentrum aan het ziekenhuis in Geel heeft sinds deze week haar testcapaciteit verdubbeld naar 400 tests per dag. De coronatesten worden voortaan afgenomen in heringerichte klascontainers die het stadsbestuur ter beschikking stelt, terwijl dat eerder in een tent gebeurde. “Uniek in de Kempen is dat alle nodige diensten voor coronapatiënten in een straal van 100 meter gelegen zijn”, zegt ziekenhuisdirecteur Jan Flament.
 2. Cohousing Ekelen wordt eerste cohousingproject in Herentals: bewoners hopen eerste steen in 2022 te leggen
  herentals

  Cohousing Ekelen wordt eerste cohousing­pro­ject in Herentals: bewoners hopen eerste steen in 2022 te leggen

  Als alles goed gaat start in 2022 de bouw van het cohousingproject ‘Cohousing Ekelen’ aan de Ekelstraat in Herentals - een primeur voor de stad. De bewoners vestigen zich in een kleiner eigen huis of appartement en delen daarbij een grote tuin en andere ruimtes met elkaar. “Ik had zo mijn vragen, want ik wil toch ook wat privacy. Op een infovergadering ontdekten we dat je niet continu alles samen hoeft te doen in een cohousingproject”, vertelt toekomstig bewoonster Helen Dierckx.
 1. Stijging van aantal besmettingen in Olen op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Olen op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Olen, op één dag 14 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 72. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Olen komt dat getal nu op 573 te liggen. Olen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.