Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Tiener met schulden wordt door schoolkameraad gedwongen om drugs te dealen

OlenEen jongeman uit Olen stond dinsdag terecht voor de verkoop van cannabis. Het waren zijn pleegouders die zelf naar de politie hebben gebeld.

 1. Kipkap en ossebil zijn vierde en vijfde erkende streekproduct van Slagerij Vandecruys
  Geel

  Kipkap en ossebil zijn vierde en vijfde erkende streekpro­duct van Slagerij Vandecruys

  Slagerij Vandecruys in Geel-Ten Aard is alweer twee erkende streekproducten rijker. Eerder werden hun witte pensen, zwarte pensen en Kempisch gezouten spek al erkend als streekproduct, nu hebben ook hun kipkap en Filet d’Anvers - in Geel beter bekend als ossebil - die eer gekregen. “We hebben de aanvraag voor beide producten ingediend omdat ze steeds beter verkopen. Mensen zijn nu veel meer met lokale producten bezig.”
 2. Olympiadelaan als brug of naast spoorlijn in functie van Kleine Netevallei: ingrepen moeten Herentals wapenen tegen klimaatverandering
  herentals

  Olympia­delaan als brug of naast spoorlijn in functie van Kleine Netevallei: ingrepen moeten Herentals wapenen tegen klimaatver­an­de­ring

  De Kleine Netevallei en Olympiadelaan in Herentals zullen op termijn een ingrijpende metamorfose ondergaan. Er liggen twee scenario’s op tafel die allebei voorzien in de meandering van de Kleine Nete, herstel van de historische vesten, een ecologische verbinding voor de fauna en flora en een zone voor mogelijke stedelijke ontwikkeling zoals een uitbreiding van het ziekenhuis en groen. Het verschil zit hem in de mobiliteit: in het ene plan blijft de Olympiadelaan op haar plek maar wordt ze een lange en lage brug over het gebied, in het andere plan wordt de rijbaan verplaatst tot naast de spoorlijn.