Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Sporen van radioactief afval aangetroffen aan wandelpad langs omheinde stortplaats van Umicore in Olen

OlenLangs een wandelpad nabij de Umicore-site in het Kempense Olen zijn sporen van radioactief afval gevonden. Dat blijkt uit een reportage van de Franstalige openbare zender RTBF van woensdagavond. Op een omheinde site aan het kanaal Bocholt-Herentals ligt een stortplaats voor historisch radioactief afval en net buiten de omheining stelden de reportagemakers en Greenpeace radioactieve sporen vast. “Onze metingen lagen een pak lager. Daarmee willen we niet beweren dat de metingen van Greenpeace niet kloppen, maar we willen toch geruststellen dat het zeer lokaal is”, zegt FANC-woordvoerder Ines Venneman.

 1. Luna (18) verdedigt Kempische eer in finale van Miss België 2021: “Ik wil graag het kroontje in de Kempen houden”
  PREMIUM
  westerlo

  Luna (18) verdedigt Kempische eer in finale van Miss België 2021: “Ik wil graag het kroontje in de Kempen houden”

  Komt de volgende Miss België, na de winst van de Herentalse Celine Van Ouytsel vorig jaar, opnieuw uit de Kempen? Het zou zomaar kunnen, want Luna Geens (18) uit Oosterwijk (Westerlo) is één van de 33 finalisten van Miss België 2021. Haar deelname aan de missverkiezing ziet ze vooral als een kans om zelfverzekerder te worden. En nu ze het tot de finale heeft geschopt, wil ze uiteraard maar al te graag het kroontje in de Kempen houden.
 2. 2020, het jaar dat Umicore angst zaaide bij de buurtbewoners: “Verplichte verhuis? Waar ga ik dan terechtkomen?”
  PREMIUM
  HOBOKEN

  2020, het jaar dat Umicore angst zaaide bij de buurtbewo­ners: “Verplichte verhuis? Waar ga ik dan terechtko­men?”

  Een jaar om zo snel mogelijk te vergeten. Wie heeft er ondanks alles toch zijn of haar stempel op 2020 kunnen drukken en welke gebeurtenissen in en rond Antwerpen zitten sinds dit jaar in het collectief geheugen? Een plotse piek in de lood-in-bloedwaarden bij buurtbewoners van Umicore en de verplichte verhuis van huurders deed heel wat stof opwaaien dit jaar. Een reconstructie en blik op de toekomst. Een aflevering gemist in onze 20 van 2020 van Antwerpen? Lees ze hier.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'