Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

Pas aangelegde betonweg moet opnieuw opgebroken worden

De aannemer van de werken in Olen-Centrum heeft bij nazicht ontdekt dat er problemen zijn met de betondekking op de wapening. Daardoor zal een stuk van de pas aangelegde betonweg terug opgebroken moeten worden.

 1. Jongeren van MPI en BuSO Oosterlo toveren muur aan parking Nieuwstraat met graffiti om tot kleurrijke onderwaterwereld
  geel

  Jongeren van MPI en BuSO Oosterlo toveren muur aan parking Nieuwstraat met graffiti om tot kleurrijke onderwater­we­reld

  Enkele jongeren van BuSO en MPI Oosterlo hebben onlangs een muur aan de parking van de Nieuwstraat in Geel met graffiti omgetoverd tot een kleurrijke onderwaterwereld. Het kunstwerk kadert in De Kleine Parade, een project van hogeschool Thomas More waarbij studenten samen met een kunstenaar en een groep kwetsbare deelnemers een kunstproject tot stand brengen.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Olen op woensdag 14 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Olen op woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Olen, op één dag 13 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 6. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 46. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Olen op 366 te liggen. Omdat Olen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Oehoes die opgroeiden op Geels balkon losgelaten in de natuur: ‘Ze groeiden als kool, het was de hoogste tijd om ze vrij te laten’
  Geel

  Oehoes die opgroeiden op Geels balkon losgelaten in de natuur: ‘Ze groeiden als kool, het was de hoogste tijd om ze vrij te laten’

  ‘Als een vrije vogel de natuur in’, die beurt viel dit weekend aan de welbekende drie oehoekuikens die begin dit jaar geboren werden in het stadscentrum van Geel. Nadat ze sinds deze zomer opgroeiden in het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek was het dan zover. De drie gevederde familieleden mochten op eigen benen staan en vlogen ieder hun eigen weg de natuur in.
 4. Stad motiveert negatief advies voor windmolendossiers Plassendonk en Hoevereveld: “We staan achter de honderden bezwaarschriften van onze bewoners”
  herentals

  Stad motiveert negatief advies voor windmolen­dos­siers Plas­sendonk en Hoevere­veld: “We staan achter de honderden bezwaar­schrif­ten van onze bewoners”

  De afgelopen maand heeft het Herentalse stadsbestuur in de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie twee keer al haar argumenten op tafel gelegd waarom ze een negatief advies verleent aan de bouw van windmolens op Plassendonk en Hoevereveld. “We staan achter de honderden bezwaarschriften van onze bewoners”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Pascal Van Nueten (N-VA).