De schade die de inbrekers veroorzaakten, was groot.
Volledig scherm
PREMIUM
De schade die de inbrekers veroorzaakten, was groot. © RV

Ondanks DNA-materiaal ontkent inbreker met klem: "Ik zat op dat moment in Barcelona”

OlenDe rechtbank in Turnhout boog zich vrijdag over de brutale inbraak bij de firma Bingo Services in Olen. Drie daders maakten er met een slijpschijf een groot gat in de muur gemaakt. Eén verdachte kon geklist worden omdat zijn DNA op een koevoet werd aangetroffen. “Maar ik heb bewijs dat ik op dat moment in Barcelona zat”, beweert de man.

 1. Wie is oudste Belg Jozef Smets (107)? Al voor WOII tot priester gewijd, twee pauselijke zegens en een ijzersterk geheugen
  PREMIUM
  Turnhout

  Wie is oudste Belg Jozef Smets (107)? Al voor WOII tot priester gewijd, twee pauselijke zegens en een ijzersterk geheugen

  Jozef Smets uit Turnhout is sinds enkele dagen de oudste man van België. De priester is 107 jaar en 106 dagen oud en woont in woonzorgcentrum Sint-Lucia. Drie jaar geleden ontving Jozef Smets daar nog een pauselijke zegen uit handen van bisschop Johan Bonny. Omdat hij op dat moment 80 jaar priester was. “Mijn geheim om zo oud te worden? Gewoon in leven blijven.”
 2. Vermiste kat na anderhalf jaar herenigd met eigenaars: “We stonden allemaal te snotteren”
  PREMIUM
  Geel

  Vermiste kat na anderhalf jaar herenigd met eigenaars: “We stonden allemaal te snotteren”

  Anderhalf jaar nadat kater Dorus zwaar ondervoed werd aangetroffen bij een glascontainer in Geel, konden zijn baasjes hem opnieuw in de armen nemen. Met dank aan een stevige portie toeval én Het Dierenthuisje, een opvang die zich al die tijd ontfermde over de kat – die eigenlijk Bink heet. “Hij herkende de eigenaars direct: dat zagen we aan de manier hoe hij zich liet knuffelen", glimlachen ze bij Het Dierenthuisje, waar ze blijkbaar een patent hebben op bijzondere herenigingen tussen baasjes en kat.
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.