Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © rv

Omleidingsroute voor fietsers tijdens werken in Neerbuul aangepast

olenOp vraag van enkele inwoners heeft het Olense gemeentebestuur de omleiding voor fietsers aan de werken in Neerbuul aangepast.

 1. Beruchte hondenfokker uit Kasterlee redt voortbestaan van Dierenvoedselbank
  PREMIUM
  Kasterlee/Turnhout

  Beruchte hondenfok­ker uit Kasterlee redt voortbe­staan van Dierenvoed­sel­bank

  Goed nieuws voor de Dierenvoedselbank in Turnhout. Enkele weken nadat de initiatiefnemers de handdoek in de ring gooiden bij gebrek aan middelen, kan de Dierenvoedselbank nu toch een doorstart maken. Met dank aan hondenkennel Felicanis uit Kasterlee. Die zal wekelijks het nodige voedsel schenken. Een opvallende samenwerking. Want de zaakvoerder van Felicanis staat bij veel dierenliefhebbers gekend als een broodfokker die het niet zo nauw neemt met dierenwelzijn.
 2. Infomarkten over toekomstige autoluwe fietsroute: “Investering van 2 miljoen euro voor veilige fietsverbinding tussen Herentals en Turnhout”
  Herentals/Kasterlee/Turnhout

  Infomark­ten over toekomsti­ge autoluwe fietsroute: “Investe­ring van 2 miljoen euro voor veilige fietsver­bin­ding tussen Herentals en Turnhout”

  Binnenkort worden er in Herentals, Kasterlee en Turnhout infomarkten georganiseerd om de plannen in verband met de autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout toe te lichten. Wat is nu zo’n autoluwe fietsroute? Waar loopt deze route? Vervangt die route de fietsostrade F102 Herentals-Turnhout? Het zijn maar enkele vragen waarop men antwoorden geeft die avonden.
 1. Gloednieuw scholencomplex in Voortkapel moet pareltje qua duurzaamheid worden: “Hiermee stellen we een voorbeeld voor Vlaanderen”
  voortkapel

  Gloednieuw scholencom­plex in Voortkapel moet pareltje qua duurzaam­heid worden: “Hiermee stellen we een voorbeeld voor Vlaanderen”

  In het voorjaar van 2022 starten normaal gezien de werken aan de gloednieuwe basisschool van Voortkapel (Westerlo). De gebouwen moeten een pareltje op vlak van duurzaamheid worden, met onder meer groendaken, geothermie en zonnepanelen. Ook de kinderopvang, inclusief gymzaal, krijgt in het scholencomplex een plekje. De kostprijs van het hele project wordt geraamd op 6,7 miljoen euro, waarvan zo’n 4 miljoen euro wordt gesubsidieerd.