Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Olenaar trekt na ‘woordenwisseling’ vol vertrouwen naar rechtbank... maar riskeert toch effectieve celstraf

Olen“Ik zou niet weten waarom ik een advocaat nodig heb. Er is alleen een woordenwisseling geweest.” Beklaagde E.S. uit Olen had er vertrouwen in op de rechtbank. Totdat hij hoorde dat hij een effectieve gevangenisstraf riskeert voor partnergeweld.

 1. 24 jeugdploegen strijden maandag voor de hoogste eer tijdens de achtste editie van de ‘Kempencup”
  Voetbal

  24 jeugdploe­gen strijden maandag voor de hoogste eer tijdens de achtste editie van de ‘Kempencup”

  Bij De Kempen wordt alles in gereedheid gebracht voor de ‘Kempencup’. Dit internationale voetbaltornooi voor -12-jarigen is aan zijn achtste editie toe. 24 ploegen komen op maandag 15 augustus in actie. Voor de eerste keer wordt er zaterdag een kwalificatietornooi ingericht waar acht clubs, in twee reeksen van vier, aan deelnemen. De twee winnaars krijgen een wildcard voor het hoofdtornooi.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.