Neteland is een samenwerking tussen de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar
Volledig scherm
Neteland is een samenwerking tussen de gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar © RV

Gemeenten Neteland krijgen certificaat ‘Baanbrekende Werkgever’: “We streven naar meer verbinding en veerkracht bij werknemers”

NetelandDe lokale besturen van het Neteland ontvingen op 1 december het certificaat ‘Baanbrekende Werkgever 2023'. Hiermee ontvangen ze een erkenning van Jobat, De Lijn en Antwerp Management School voor hun inzet op het welzijn van werknemers en een duurzaam mobiliteitsbeleid.

  1. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
    Provincie Antwerpen

    Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

    De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.
  2. Jobdag voor Oekraïense vluchtelingen lokt 140-tal werkzoekenden: “Werken versnelt de integratie in onze samenleving”
    geel

    Jobdag voor Oekraïense vluchtelin­gen lokt 140-tal werkzoeken­den: “Werken versnelt de integratie in onze samenle­ving”

    In het Geelse cultuurcentrum de Werft vond donderdagnamiddag een jobbeurs plaats voor Oekraïense vluchtelingen die in de regio Zuiderkempen vertoeven. Tijdens de jobdag kregen ze eerst sollicitatietips, waarna ze meteen in gesprek konden gaan met bedrijven en uitzendbureaus om een vaste job te strikken. Met de aanwezigheid van zo’n 140 werkzoekenden zijn de organisatoren erg te spreken over de opkomst.