Dorien Thiels toont enkele troostknuffels in haar naaiatelier.
Volledig scherm
PREMIUM
Dorien Thiels toont enkele troostknuffels in haar naaiatelier. © Wouter Demuynck

Dorien verwerkt kledij van overleden dierbaren tot troostknuffels om kinderen te helpen bij rouwproces: “Ook voor mij werkt het enorm therapeutisch”

olenDe Olense Dorien Thiels, die als naaister in bijberoep werkt, is onlangs gestart met het vervaardigden van troostknuffels. Dat zijn knuffels die volledig uit kledingstukken van een overledene zijn gemaakt om kinderen te helpen bij het verwerkingsproces na het verlies van een dierbare persoon. “Het doet me wel iets om te werken met stof van overleden mensen.”

 1. Ziekenhuisopnames en besmettingscijfers in stijgende lijn: steeds meer buitenlandse coronavarianten aanwezig
  Geel

  Ziekenhuis­op­na­mes en besmet­tings­cij­fers in stijgende lijn: steeds meer buitenland­se coronavari­an­ten aanwezig

  Ook in Geel gaan, zoals in de rest van België, de ziekenhuisopnames en besmettingscijfers in stijgende lijn. Terwijl er begin februari nog twee grote clusters waren, worden er nu meerdere kleinere besmettingshaarden waargenomen. Bovendien zijn de nieuwe buitenlandse coronavarianten steeds meer aanwezig in Geel. In 80 tot 90 procent van de besmettingen gaat het om de Britse variant en ook de Zuid-Afrikaanse en Braziliaanse variant werden al vastgesteld.
 2. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo