In Olen komt de leidingstraat ofwel langs de E313 in het zuiden, ofwel in het oosten vlakbij de grens met Geel. In het laatste geval zullen de leidingen echter maar minimaal op Olens grondgebied komen.
Volledig scherm
In Olen komt de leidingstraat ofwel langs de E313 in het zuiden, ofwel in het oosten vlakbij de grens met Geel. In het laatste geval zullen de leidingen echter maar minimaal op Olens grondgebied komen. © Departement Omgeving

Burgemeester ergert zich aan communicatie van Vlaamse overheid over nieuwe pijpleiding: “Ik hoop dat ze iets beter communiceren met de mensen die onteigend worden”

olenDe Vlaamse overheid wil in 2023-2024 starten met de aanleg van een ondergrondse leidingstraat, waarin vijf à acht pijpleidingen gebundeld kunnen worden voor het transport van onder meer propaangas en CO2, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Daarvoor liggen er drie mogelijke tracés op tafel, die alle drie Olen doorkruisen. Burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V) is not amused over de communicatie van de Vlaamse overheid. “Ik hoop dat ze iets beter communiceren met de mensen die onteigend worden.”

  1. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
    Play

    Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven

  2. Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje
    Play

    Man is populair op TikTok door dit bizarre trucje