Populair in HLN+ REGIO

 1. KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  KEMPENSE KLEPPERS. Knikmopsen en Rollmopsen voor de halve wereldbol, maar bij Gebroeders Geens koesteren ze de Kempense zandgrond: “We zijn zo Hoogstraats als de aardbei”

  Een Rollmops en een Knikmops. Je kan de kleine werkmachines met de schattige naam regelmatig spotten op een boerderij, bij bouwbedrijven of in andere sectoren. Meestal met die typische gele kleur, al duiken ze tegenwoordig ook op in heel wat andere tinten. Weinigen die het weten, maar de handige machines werden bedacht en gemaakt door het oerkempens bedrijf van Frans en Marcel Geens uit Hoogstraten. Zij verdienen dan ook die titel van Kempense Klepper. “De naam Rollmops? Die heeft een grappige oorsprong...”
 1. Kameraden eren overleden vriend Stijn Avonds tijdens ‘Warmste Avonds’: “Kom mee feesten en samen klinken op de unieke dwaas die hij was”
  Olen

  Kameraden eren overleden vriend Stijn Avonds tijdens ‘Warmste Avonds’: “Kom mee feesten en samen klinken op de unieke dwaas die hij was”

  De Warmste Avonds is een feestje voor het goede doel met live muziek en dj’s in Olen dat in elkaar geknutseld wordt door enkele van de vele vrienden die Stijn Avonds had. Stijn stapte in 2020 totaal onverwacht uit het leven en liet een grote leegte achter. “Dit feestje is de perfecte afsluiter van het Warmste Dag verhaal dat ik samen met Stijn schreef in Olen Centrum”, klinkt het bij Bartel Van Riet.