Volledig scherm
PREMIUM

INTERVIEW. Marc Brys, de langst zittende coach in 1A, doorloopt zijn carrière: “Dat ik nooit een G5-ploeg coachte, is zeker een gemis”

OH Leuven“Of ik mezelf graag had gecoacht? Nee, dat zou niet klikken.” Marc Brys (60) schildert zijn evolutie. Zelfportret van een trainer die zichzelf blijft uitvinden en OHL kleur geeft. 50 Tinten Brys, de langst zittende coach in 1A.

12 reacties

 • Isabelle Van den Abeele

  3 maanden geleden
  Meschien wel de beste Belgische trainer voor dit ogenblik
 • Stephane Rotthier

  3 maanden geleden
  Ik ben lang gehuwd geweest met de dochter van zijn broer. Was een verstandige, vriendelijke voetbalfreak. Hij verdient een topclub te trainen. Hij maakt elk team beter
 • Ronny Deckers

  3 maanden geleden
  Veruit de meest onderschatte trainer in België
 • Jan Daems

  3 maanden geleden
  Ik denk dat het gemis enerzijds financieel is wanneer het jezelf betreft en anderzijds vooral de clubs betreft uit de G5 die jou geen kans gegeven hebben want dat je een vakman bent heb je al zo vaak bewezen. De clubbesturen van de G5 zijn ook niet meteen een referentie wanneer het op deskundigheid aankomt en dus ben je misschien beter af bij een andere club.
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Hij verdient nochtans om een grote club te coachen heeft al genoeg bewezen overal...👍 Een echte vakman
 1. T2 Issame Charaï neemt afscheid van OHL en ‘Team Brys’: “Marc blijft een vriend voor het leven”
  voetbal jupiler pro league

  T2 Issame Charaï neemt afscheid van OHL en ‘Team Brys’: “Marc blijft een vriend voor het leven”

  Nul-vijf in de beker bij Francs Borains, vijf-nul op speeldag 17 van de competitie tegen Seraing: een mooier afscheid van OHL kon T2 Issame Charaï zich niet dromen. “Ik ga hier met spijt weg, maar zoals Marc Brys me zei: ‘Als je de kans krijgt om hoofdcoach te worden van de Marokkaanse nationale U23-ploeg, moét je die grijpen’”, zegt de Belgisch-Marokkaanse Antwerpenaar.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.