Mensen bekijken op een tv-scherm in een treinstation in Seoul hoe Noord-Korea een raket lanceert.
Volledig scherm
Mensen bekijken op een tv-scherm in een treinstation in Seoul hoe Noord-Korea een raket lanceert. © AP

VS willen nieuwe VN-sancties tegen Noord-Korea

De Verenigde Staten willen dat de internationale gemeenschap nieuwe sancties oplegt aan Noord-Korea. De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Linda Thomas-Greenfield kondigde woensdagavond (lokale tijd) op Twitter aan dat haar land daartoe een voorstel indient. 

 1. Noord-Korea bevestigt test hypersonische raket: “Topsnelheid 12.250 kilometer per uur”
  UPDATE

  Noord-Ko­rea bevestigt test hypersoni­sche raket: “Topsnel­heid 12.250 kilometer per uur”

  De communistische dictatuur Noord-Korea zegt met succes een hypersonische raket te hebben getest. Leider Kim Jong-un zou de lancering van de supersnelle raket hebben bijgewoond, melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het projectiel zou 1.000 kilometer zijn gevlogen en zijn doel hebben geraakt. Het gevaarte vloog volgens Zuid-Koreaanse militaire zegslieden met een “topsnelheid van 12.250 kilometer per uur”.
 2. Noord-Korea claimt succesvolle lancering hypersonische raket

  Noord-Ko­rea claimt succesvol­le lancering hypersoni­sche raket

  Het projectiel dat Noord-Korea eerder woensdag lanceerde was een hypersonische raket die het ingestelde doel 700 kilometer verderop in de Japanse zee foutloos heeft geraakt, meldt staatspersbureau KCNA. De Zuid-Koreaanse legerleiding en de Japanse regering spraken eerder van een ballistische raket. Noord-Korea had in oktober voor het laatst een ballistische raket getest, wat de Verenigde Naties hebben verboden en tot veel kritiek leidde.