.
Volledig scherm
. © EPA/Photo News

Van 'Kleine Raketman' tot gerespecteerd diplomaat: “Hoe Kim Jong-un iedereen (en vooral Trump) manipuleert”

Vorig jaar noemde Donald Trump hem nog “Kleine Raketman” en hij werd door vrijwel de hele wereld uitgelachen. Maar in enkele maanden tijd heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn imago volledig omgegooid tot dat van een gerespecteerd diplomaat die ijvert voor vrede. Of hoe een dictator iedereen manipuleert, en dan vooral Trump, waarschuwen analisten.

71 reacties

 • Jim Fonteyne

  3 jaar geleden
  Allemaal wereldtoneel!!!
 • Peter Cortens

  3 jaar geleden
  Kim weet inderdaad perfect wanneer Trump dringend een pluim nodig heeft voor zijn show. Trump's ratings gaan sinds 2 weken gestaag omhoog dus die eet uit de hand van Kim.
 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Kim is slim, hij manipuleert Trump tot hij doet wat hij wil, maar geeft hem het gevoel dat hij alles zelf beslist heeft en laat Trump de pluimen op zijn eigen hoed steken. En die blaaskaak, zot van eigen glorie, doorziet dat niet!
 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Natuurlijk speelt hij in op Trumps ijdelheid: iedereen weet inmiddels dat je Trump het best kan paaien door hem te vleien. En daar trapt Trump telkens weer met open ogen in.
 • Artur Adamek

  3 jaar geleden
  Puur zand in ogen gooien, verder niets wat zijn die heren toch kinds bezich !? Geef hen zandbak met kleine mannetjes met rakkeren op hun rug en schiet ze naar de maan!!
 1. Noord- en Zuid-Korea mikken op vrede, maar bij deze 7 'bevroren' conflicten zit er geen schot in de zaak
  Buitenland

  Noord- en Zuid-Ko­rea mikken op vrede, maar bij deze 7 'bevroren' conflicten zit er geen schot in de zaak

  Toen Kim Jong-un en Moon Jae-in elkaar vrijdag hartelijk de hand schudden, was dat een historisch moment. Beide leiders willen nog voor het einde van dit jaar een vredesakkoord ondertekenen, waarmee er een einde zou komen aan een patstelling die al 65 jaar duurt. Maar Noord- en Zuid-Korea mogen dan op vrede aansturen, er zijn nog heel wat andere 'bevroren' conflicten waar de onderhandelingen muurvast zitten.
 1. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?

 2. Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"
  Play

  Honderden families herenigd door reisbubbel: "Zo dankbaar dat ik terug kon komen"