De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un
Volledig scherm
PREMIUM
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un © AFP

Van basketpleintje in Zwitserland tot gevreesd dictator van Noord-Korea: het onwerkelijke leven van Kim Jong-un

Hij intrigeert, de jonge Kim Jong-un. Twee boeken werpen nieuw licht op de dictator van Noord-Korea. Wie eind jaren negentig in de buurt van de Zwitserse stad Bern een jongen fanatiek zag basketballen op een pleintje, zal niet vermoed hebben dat hier de latere leider van de Democratische Volksrepubliek Korea bezig was. Een blik op het onwerkelijke leven van de dictator.

4 reacties

 • Alfons Schepers

  1 jaar geleden
  Danny Govaerts; Het mag blijken dat een land met vrij volk en stemplicht nog niet zo gemakkelijk te leiden is!
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Heeft in het beste democratisch land gestudeerd en geleefd. Waarom dan je volk zo gewelddadig onderdrukken, omdat het een familie traditie is?
 • imke de meester

  1 jaar geleden
  ik ben helemaal tegen een dictator maar als het kon zou ik graag Noord-Korea bezoeken om met eigen ogen te zien wat er allemaal van waar is of het echt allemaal zo erg is. Maar mijn hoop zal ijdel zijn.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Zelf van het vrije Europese leven geproefd hebben. En zijn bevolking de vrijheid van het leven niet gunnen omdat hij zelf niet in staat is een land met een vrij volk te leiden.
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.