De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un.
Volledig scherm
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un. © via REUTERS

Noord-Korea wil voorlopig geen contact met regering-Biden

Een Noord-Koreaanse diplomaat bevestigt dat de Verenigde Staten onlangs hebben geprobeerd om contact te maken met de regering van de Stalinistisch geleide volksrepubliek, maar zei daarbij dat Noord-Korea daar niet van gediend is. De contactpoging vanuit Washington noemde hij een "goedkope truc". Pyongyang wil pas contact met Washington als de Amerikanen stoppen met hun "vijandige beleid".

 1. VS probeerden tevergeefs contact te leggen met Noord-Korea - zus van Kim Jong-un waarschuwt regering Biden

  VS probeerden tevergeefs contact te leggen met Noord-Ko­rea - zus van Kim Jong-un waarschuwt regering Biden

  De regering van de Amerikaanse president Joe Biden probeert sinds half februari contact te leggen met het regime in Noord-Korea. Maar tot nu toe zijn de pogingen “via verschillende kanalen” onsuccesvol gebleken, zegt een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris die anoniem wil blijven tegen persbureau Reuters. “Tot op heden hebben we geen reactie ontvangen van Pyongyang.” De zus van de Noord-Koreaanse dictator heeft ondertussen gereageerd.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.