Een Noord-Koreaanse vlag in het dorpje Gijungdong in Noord-Korea.
Volledig scherm
Een Noord-Koreaanse vlag in het dorpje Gijungdong in Noord-Korea. © reuters

Noord-Korea dreigt met meer raketlanceringen: "Raket over Japan was eerste stap"

UpdateEen dag nadat een langeafstandsraket door het Japanse luchtruim vloog en de schuld bij Noord-Korea werd gelegd, heeft het regime in Pyongyang ook effectief bevestigd dat het een raket heeft afgevuurd richting Japan. Kim Jong-un dreigt overigens met meer lanceringen zodat Noord-Korea op termijn het Amerikaanse eiland Guam in de Stille Oceaan kan bereiken. Dat hebben Noord-Koreaanse staatsmedia vannacht gemeld.

 1. Van basketpleintje in Zwitserland tot gevreesd dictator van Noord-Korea: het onwerkelijke leven van Kim Jong-un
  PREMIUM

  Van basket­plein­tje in Zwitser­land tot gevreesd dictator van Noord-Ko­rea: het onwerkelij­ke leven van Kim Jong-un

  Hij intrigeert, de jonge Kim Jong-un. Twee boeken werpen nieuw licht op de dictator van Noord-Korea. Wie eind jaren negentig in de buurt van de Zwitserse stad Bern een jongen fanatiek zag basketballen op een pleintje, zal niet vermoed hebben dat hier de latere leider van de Democratische Volksrepubliek Korea bezig was. Een blik op het onwerkelijke leven van de dictator.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. Noord-Korea vuurt raket af richting Japan: "Nooit geziene bedreiging"
  Update

  Noord-Ko­rea vuurt raket af richting Japan: "Nooit geziene bedreiging"

  Noord-Korea heeft dinsdag in de vroege ochtend een raket afgevuurd in de richting van het noordoosten van Japan. De Japanse overheid riep de bevolking op maatregelen te nemen tegen een mogelijke raketaanval. Het projectiel bereikte het vasteland echter niet. De VN-Veiligheidsraad komt later vandaag in spoed bij elkaar, op verzoek van Japan en de VS. Zuid-Korea heeft ondertussen een militaire oefenplek, vlak aan de gedemilitariseerde grensstrook, gebombardeerd. Op een reactie van de Amerikaanse president Donald Trump is het voorlopig nog wachten.