Een Noord-Koreaanse vlag in het dorpje Gijungdong in Noord-Korea.
Volledig scherm
Een Noord-Koreaanse vlag in het dorpje Gijungdong in Noord-Korea. © reuters

Noord-Korea dreigt met meer raketlanceringen: "Raket over Japan was eerste stap"

UpdateEen dag nadat een langeafstandsraket door het Japanse luchtruim vloog en de schuld bij Noord-Korea werd gelegd, heeft het regime in Pyongyang ook effectief bevestigd dat het een raket heeft afgevuurd richting Japan. Kim Jong-un dreigt overigens met meer lanceringen zodat Noord-Korea op termijn het Amerikaanse eiland Guam in de Stille Oceaan kan bereiken. Dat hebben Noord-Koreaanse staatsmedia vannacht gemeld.

 1. Noord-Korea waarschuwt VS voor "catastrofale gevolgen", Trump houdt "alle opties om te reageren op de tafel"
  Video

  Noord-Ko­rea waarschuwt VS voor "catastro­fa­le gevolgen", Trump houdt "alle opties om te reageren op de tafel"

  De Noord-Koreaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties waarschuwt dat de Verenigde Staten "catastrofale gevolgen" mogen verwachten indien de huidige crisis tussen beide kampen escaleert. Noord-Korea stelt dat het land het volste recht had de jongste rakettest uit te voeren. Amerikaans president Donald Trump laat weten dat "alle opties om te reageren op tafel liggen". China, buur en bondgenoot van het Noord-Koreaanse regime, tikt de VS en Zuid-Korea op de vingers inzake de raketcrisis. Kim Jong-un gooide die in een hogere versnelling toen hij de voorbije nacht een raket richting Japan afvuurde.
 2. Noord-Korea vuurt raket af richting Japan: "Nooit geziene bedreiging"
  Update

  Noord-Ko­rea vuurt raket af richting Japan: "Nooit geziene bedreiging"

  Noord-Korea heeft dinsdag in de vroege ochtend een raket afgevuurd in de richting van het noordoosten van Japan. De Japanse overheid riep de bevolking op maatregelen te nemen tegen een mogelijke raketaanval. Het projectiel bereikte het vasteland echter niet. De VN-Veiligheidsraad komt later vandaag in spoed bij elkaar, op verzoek van Japan en de VS. Zuid-Korea heeft ondertussen een militaire oefenplek, vlak aan de gedemilitariseerde grensstrook, gebombardeerd. Op een reactie van de Amerikaanse president Donald Trump is het voorlopig nog wachten.