Mensen met mondkapjes op in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea.
Volledig scherm
Mensen met mondkapjes op in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. © AFP

Hoofdstad Noord-Korea vijf dagen in lockdown om “luchtwegaandoeningen”

Autoriteiten in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang hebben een vijfdaagse lockdown afgekondigd in reactie op toenemende gevallen van een niet-gespecificeerde luchtwegaandoening. Dat meldt het in Zuid-Korea gevestigde ‘NK News’ op basis van een regeringsverklaring, waarin geen gewag wordt gemaakt van het coronavirus.

 1. Wat als Noord-Korea kernwapens afvuurt? VS en Zuid-Korea bereiden “gecoördineerd antwoord” voor

  Wat als Noord-Ko­rea kernwapens afvuurt? VS en Zuid-Ko­rea bereiden “gecoördi­neerd antwoord” voor

  De Verenigde Staten en Zuid-Korea bereiden een “gecoördineerd en concreet antwoord” voor op een resem scenario’s, waaronder het gebruik van een kernwapen door Noord-Korea. Dat heeft een woordvoerder van de nationale veiligheidsraad van het Witte Huis gezegd. Gezamenlijke nucleaire oefeningen zijn daar echter niet bij, verduidelijkte hij, omdat Zuid-Korea niet over kernwapens beschikt.
 2. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.