Na het tekenen van de intentieverklaring om een einde te maken aan de oorlog tussen beide Korea's gaven de twee leiders op deze manier uiting aan hun geluk.
Volledig scherm
Na het tekenen van de intentieverklaring om een einde te maken aan de oorlog tussen beide Korea's gaven de twee leiders op deze manier uiting aan hun geluk. © AFP

Einde oorlog tussen Noord- en Zuid-Korea in zicht: beide landen gaan nog dit jaar voor vredesakkoord

De leiders van Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar voor het eerst in tien jaar de hand geschud. De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un reisden allebei af naar de gedemilitariseerde zone voor een bijzondere top in de grensplaats Panmunjom. Nog dit jaar willen de twee leiders de oorlog tussen beide landen na 65 jaar officieel beëindigen.

114 reacties

 • x x

  3 jaar geleden
  Vreemd dat velen hier geen opening laten voor een positieve evolutie. Een positieve evolutie dankzij de zus van Kim, Xi Jinping, Moon Jae-in, Trump, Pompeo en Kim Jong-un. Waarom niet? Trump heeft immers geen steun van de wapenindustrie nodig, in tegenstelling met B & H Clinton én Obama, alle drie niets meer dan puppies van Soros en de NRA.
 • Hans Hoppe

  3 jaar geleden
  Andy Verpus zegt Knap van Trump. Hij verdient nobelprijs vd vrede....Hij maakt de ergste meest wrede onmenselijke dictator salonfahig. Iets wat de PVDA hier ten lande al jaren voor verketterd word. Gaan de grote juichers en Trump fans nu ook het geniale van de PVDA inzien ?
 • Hans Hoppe

  3 jaar geleden
  Wat is die meest onmenselijk wrede dictator beloofd ? Waarom mag deze gevaarlijke gek los lopen in zichzelf democratisch noemende landen ? Waarom wordt Kim un niet opgepakt en aan het gerechtshof van Den Haag uitgeleverd ? Wordt hier door de moderne hedendaagse Chamberlains nieuwe Verdragen van Munchen gesloten ?
 • Piet Mastur

  3 jaar geleden
  Stilte voor de storm? Voor de 2de wo uitbrak kwam de Engelse minister Chamberlain ook triomfantelijk uit Duitsland terug met een vodje papier met een niet aanvalspakt ! Een beetje later was het zover! We zullen zien,zeker,?
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  De wereld zou Trump moeten bedanken om een dictatuur als Noord-Korea te beletten een nucleair monster te worden. Tot hier toe slaagt hij daar perfect in, in tegenstelling tot zijn lakse voorgangers. Maar hij moet alert blijven, Kim Jong-oen speelt waarschijnlijk een vuil spelletje.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees