1. Van basketpleintje in Zwitserland tot gevreesd dictator van Noord-Korea: het onwerkelijke leven van Kim Jong-un
  PREMIUM

  Van basket­plein­tje in Zwitser­land tot gevreesd dictator van Noord-Ko­rea: het onwerkelij­ke leven van Kim Jong-un

  Hij intrigeert, de jonge Kim Jong-un. Twee boeken werpen nieuw licht op de dictator van Noord-Korea. Wie eind jaren negentig in de buurt van de Zwitserse stad Bern een jongen fanatiek zag basketballen op een pleintje, zal niet vermoed hebben dat hier de latere leider van de Democratische Volksrepubliek Korea bezig was. Een blik op het onwerkelijke leven van de dictator.
 1. Voorlopig geen nieuwe top tussen Noord-Korea en VS: “Nucleaire ontwapening is uitgesloten”

  Voorlopig geen nieuwe top tussen Noord-Ko­rea en VS: “Nucleaire ontwape­ning is uitgeslo­ten”

  “We voelen geen nood om met de Verenigde Staten samen te zitten.” De Noord-Koreaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Choe Son Hui, heeft vandaag de hoop op een nieuwe top tussen Pyongyang en Washington de kop ingedrukt. De jongste tijd werd er gespeculeerd dat de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un elkaar nog voor de Amerikaanse verkiezingen van november zouden ontmoeten.
 1. “Kim Jong-un toont opnieuw teken van leven”

  “Kim Jong-un toont opnieuw teken van leven”

  Het wemelt al weken van geruchten over de dood van de De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, maar nu zou hij toch een teken van leven hebben gegeven, meldt de Chinese zender CCTV op basis van een Noord-Koreaans staatsmedium. Kim zou een bedankbrief hebben gestuurd naar arbeiders die bezig zijn met de bouw van Samjiyon City, een stad in het noorden van het land. Een Amerikaanse monitoringwebsite die toeziet op de ontwikkelingen in Noord-Korea heeft in de oostelijke kuststad Wonsan dan weer een trein gespot die vermoedelijk van Kim Jong-un is.