Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Zware straffen voor werfdieven

Ternat/NinoveEen Moldaviër en een Roemeen zijn veroordeeld tot respectievelijk 30 en 36 maanden cel voor verschillende werfdiefstallen.

 1. Aankomst Omloop blijft nog drie jaar in Ninove, maar misschien op andere plaats: “Stadscentrum is goed voor horeca, maar verloren weekend voor handelaars”
  PREMIUM
  Ninove

  Aankomst Omloop blijft nog drie jaar in Ninove, maar misschien op andere plaats: “Stadscen­trum is goed voor horeca, maar verloren weekend voor handelaars”

  De wielerwedstrijd Omloop Het Nieuwsblad zal nog drie jaar in Ninove finishen. De gemeenteraad zette daarvoor het licht op groen, maar er werd wel voorgesteld om een andere aankomstplaats te bekijken omdat de Onderwijslaan niet ideaal zou zijn. Enkele meerderheidsleden vonden de prijs die de stad moet betalen te hoog, al ligt die met 180.000 euro per jaar al 20.000 euro lager dan de voorbije vijf jaar.
 2. In mei 690 rijbewijzen ingetrokken voor gebruik van mobiele toestellen achter het stuur: “We plannen nog acties”
  Oost-Vlaanderen

  In mei 690 rijbewij­zen ingetrok­ken voor gebruik van mobiele toestellen achter het stuur: “We plannen nog acties”

  Naar aanleiding van de verkeerscampagne ‘Focus op de weg, niet op je gsm’ in de maand mei, nam het parket Oost-Vlaanderen deel aan de sensibiliseringsactie om mensen bewust te maken van het gevaar op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Tijdens deze actie werden door parket Oost-Vlaanderen 690 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor acht dagen.