Op de pop up-site 'Garden of Eden' op de OCMW-site in Ninove kwamen in 2018 meer dan 2.000 mensen voor de Rode Duivels supporteren tijdens het WK voetbal.
Volledig scherm
Op de pop up-site 'Garden of Eden' op de OCMW-site in Ninove kwamen in 2018 meer dan 2.000 mensen voor de Rode Duivels supporteren tijdens het WK voetbal. © Claudia Van den Houte

Wellicht geen EK-voetbaldorp, stad wil kans geven aan horeca

NinoveEr komt dit jaar wellicht geen EK-voetbaldorp in Ninove.

  1. Werkstraffen voor ultrakatholieken die kunstwerk van gekruisigde koe vandaliseren: “Zinloze beschadigingen uit religieus fundamentalisme”
    PREMIUM
    Borgloon/Aalst/Pittem/Brussel

    Werkstraf­fen voor ultrakatho­lie­ken die kunstwerk van gekruisig­de koe vandalise­ren: “Zinloze beschadi­gin­gen uit religieus fundamenta­lis­me”

    De zes ultrakatholieke vandalen, waaronder een 69-jarige priester uit Aalst, een ex-Vlaams Belang-raadslid en drie broers afkomstig uit Brussel, die het kunstwerk ‘Holy Cow’ van Tom Herck eind 2017 beschadigden, zijn veroordeeld tot werkstraffen van 40 tot 60 uur. Ze hadden zelf allemaal bekend, maar opschorting van straf gevraagd. “Ik ben tevreden dat ze dat niet gekregen hebben”, reageert kunstenaar Tom.