Zo zal de nieuwe extra sfeerverlichting er uitzien in Ninove.
Volledig scherm
Zo zal de nieuwe extra sfeerverlichting er uitzien in Ninove. © rv

Vzw Ninoverend en stad Ninove zetten met 'Wintertijd' in op eindejaar: Van reuzenrad over extra feestverlichting tot bezoek van ijskoningin en kerstman

NinoveTijdens de kerst- en eindejaarsperiode zal er heel wat te beleven zijn in het Ninoofse stadscentrum. Vzw Ninoverend en de stad Ninove zetten onder de noemer ‘Wintertijd’ verschillende evenementen op poten, van een reuzenrad op het Niniaplein tot een bezoek van een ijskoningin of de kerstman op zijn slee. De stad zet ook extra in op feestverlichting.

  1. Verlies van parkeerplaatsen bij vernieuwing stadskern ligt moeilijk: “Dit zal doodsteek betekenen voor sommige handelaars”
    PREMIUM
    Ninove

    Verlies van parkeer­plaat­sen bij vernieu­wing stadskern ligt moeilijk: “Dit zal doodsteek betekenen voor sommige handelaars”

    De geplande vernieuwing van de stadskern zorgt voor discussie. Dat de vernieuwing nodig is, daar lijkt iedereen het over eens te zijn. Het stadsbestuur breidt de projectzone op vraag van de handelaars zelfs uit. Maar dat er bij de heraanleg heel wat parkeerplaatsen sneuvelen, ligt heel moeilijk. Bij de oppositie wordt er voor faillissementen gevreesd, een vrees die ook bij de handelaars leeft. “Voor elke parkeerplaats die wegvalt, zou de stad een nieuwe moeten creëren”, klinkt het bij de handelaars.