Een deel van de middeleeuwse burchtsite in Ninove die voorlopig wordt beschermd.
Volledig scherm
Een deel van de middeleeuwse burchtsite in Ninove die voorlopig wordt beschermd. © Claudia Van den Houte

Vroegere middeleeuwse burcht wordt voorlopig beschermd als archeologische site

NinoveDe vroegere middeleeuwse burcht van Ninove wordt voorlopig beschermd als archeologische site.

 1. Agentschap Opgroeien over sluiting kinderopvang De Bengeltjes: “Beslissing genomen omdat we ons ernstige zorgen maken over kwaliteit, veiligheid en gezondheid van kinderen in opvang”
  Denderleeuw

  Agentschap Opgroeien over sluiting kinderop­vang De Bengeltjes: “Beslissing genomen omdat we ons ernstige zorgen maken over kwaliteit, veiligheid en gezondheid van kinderen in opvang”

  Het Agentschap Opgroeien heeft beslist om kinderopvang De Bengeltjes in Denderleeuw te sluiten omdat het zich ernstig zorgen maakt over de kwaliteit, veiligheid en gezondheid van de kinderen in de crèche. De vergunning van de opvang werd ingetrokken. Uit de verslagen van de Zorginspectie blijkt onder andere dat er bij elke controle meer kinderen dan vergund en minder begeleiders dan vereist aanwezig waren in het kinderdagverblijf.
 2. Thuisgemeente Haaltert in rouw om Paula D'Hondt: “Ze schreef geschiedenis, maar haar strijd is nog steeds brandend actueel”
  PREMIUM
  Haaltert

  Thuisge­meen­te Haaltert in rouw om Paula D'Hondt: “Ze schreef geschiede­nis, maar haar strijd is nog steeds brandend actueel”

  “We zijn bijzonder trots op Paula; voor wie ze was en voor wat ze heeft verwezenlijkt.” Ook in haar thuisgemeente Haaltert stromen reacties binnen op het overlijden van minister van Staat en voormalig Koninklijk Commissaris Paula D’Hondt. De moeder van bekende politierechter Peter D’Hondt overleed op 96-jarige leeftijd en heeft veel betekend voor Haaltert, waar ze ereburger was, en ver daarbuiten. Portret van een bijzondere vrouw en politica.