De herdenkingsplaat aan de strooiweide op de begraafplaats van Ninove.
Volledig scherm
De herdenkingsplaat aan de strooiweide op de begraafplaats van Ninove. © Claudia Van den Houte

Voorstel voor herdenkingszuil aan strooiweide op Ninoofse begraafplaats aanvaard

NinoveAan de strooiweide op de begraafplaats van Ninove komt er een herdenkingszuil met de namen van de overledenen.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Oppositie scherp voor gepland detentiehuis in oude rijkswachtkazerne: “Natuurlijk maken mensen zich zorgen, ze zullen hun kinderen afhalen recht tegenover een gevangenis”
  PREMIUM
  Ninove

  Oppositie scherp voor gepland detentie­huis in oude rijkswacht­ka­zer­ne: “Natuurlijk maken mensen zich zorgen, ze zullen hun kinderen afhalen recht tegenover een gevangenis”

  Op de extra gemeenteraad over het geplande detentiehuis in de oude rijkswachtkazerne langs de Aalstersesteenweg vielen scherpe woorden. Niemand blijkt tegen een detentiehuis op zich te zijn, maar wel tegen de locatie, recht tegenover een school en naast een kinderopvang. Ook binnen de meerderheid hebben sommigen daarover twijfels, maar een motie van de oppositie om het detentiehuis tegen te houden werd weggestemd. Er werd wel een motie goedgekeurd om de locatie grondig te onderzoeken, al is volgens de oppositie alles al beslist.