Els van Praet van Ecopower, burgemeester Tania De Jonge, schepen Wouter Vande Winkel en schepen Veerle Cosyns in Meerbeke, aan het einde van de Stierstraat, het gebied waar één van de windturbines zou komen.
Volledig scherm
Els van Praet van Ecopower, burgemeester Tania De Jonge, schepen Wouter Vande Winkel en schepen Veerle Cosyns in Meerbeke, aan het einde van de Stierstraat, het gebied waar één van de windturbines zou komen. © Claudia Van den Houte

Vier windturbines op Ninoofse stadsgronden “voor en door Ninovieters”

Er zijn plannen voor vier windturbines in Ninove, ten oosten en ten westen van de Edingsesteenweg in Pollare, Denderwindeke en Meerbeke. Die zouden, als alles goed verloopt, ten vroegste eind 2023 operationeel zijn. Bijzonder is dat de Ninovieters mede-eigenaars kunnen worden van de windturbines. De toestellen zouden genoeg groene lokale elektriciteit opleveren voor 66 procent van de Ninoofse huishoudens.

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.