Melkboer Eric De Vos (61) uit Denderwindeke gaat met pensioen, maar begeleidt zijn opvolger Ruben Heremans (28) uit Herfelingen nog tot september.
Volledig scherm
PREMIUM
Melkboer Eric De Vos (61) uit Denderwindeke gaat met pensioen, maar begeleidt zijn opvolger Ruben Heremans (28) uit Herfelingen nog tot september. © Claudia Van den Houte

UITSTERVENDE BEROEPEN: Melkboer Eric (61) vindt met Ruben (28) ideale opvolger: “Leuke job, waar goed mee je boterham te verdienen valt”

Denderwindeke/NinoveMelkboer Eric De Vos (61) rijdt al 45 jaar onafgebroken door de straten van Denderwindeke en omstreken, maar gaat binnenkort definitief met pensioen. Hoewel er nog maar weinig melkboeren zijn, vond hij toch een opvolger in Ruben Heremans (28). “Toen ik ermee begon, had je nog in elke gemeente verschillende melkboeren. Nu zijn er nog maar vijf melkboeren in de ruime regio”, vertelt Eric. “Nochtans willen jonge mensen tegenwoordig weer verse melk aan huis.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.

 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.