Steven Van Bont, de uitbater van café In Den Keizer in de Burchtstraat in Ninove, bij zijn uitgebreide terras.
Volledig scherm
Steven Van Bont, de uitbater van café In Den Keizer in de Burchtstraat in Ninove, bij zijn uitgebreide terras. © Claudia Van den Houte

Uitgebreide horecaterrassen blijven tot 7 november, winterterrassen komen er voorlopig niet

NinoveDe Ninoofse horecazaken mogen hun uitgebreide terrassen nog tot 7 november behouden. Ook de terrasstraten blijven tot dan. Echte ‘winterterrassen’ zoals in Aalst komen er voorlopig niet, maar horeca-uitbaters kunnen wel een aanvraag indienen voor een overkapping. 

 1. Beklaagde met rijverbod neemt auto om medische en psychologische proeven af te leggen alvorens hij terug mag rijden
  Aalst

  Beklaagde met rijverbod neemt auto om medische en psychologi­sche proeven af te leggen alvorens hij terug mag rijden

  B.V. uit Aalst had goede intenties, maar deze zijn hem niet goed bevallen nu hij zich opnieuw voor de rechtbank moet verdedigen voor het niet naleven van een rijverbod. De man moest vier examens afleggen alvorens hij weer mocht rijden. Hij was met zijn voertuig naar de medische en psychologische proeven onderweg toen hij uit het verkeer werd gehaald door de politie.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.