In Trefpunt Winnik was er een infovergadering voor de buurtbewoners van de geplande nieuwe locatie voor het dierenasiel Ninove.
Volledig scherm
In Trefpunt Winnik was er een infovergadering voor de buurtbewoners van de geplande nieuwe locatie voor het dierenasiel Ninove. © Claudia Van den Houte

Uitbaters dierenasiel informeren buurtbewoners van geplande nieuwe locatie: "Nog bezorgdheid, maar liever asiel dan boerderij”

NinoveDe uitbaters van het Ninoofse dierenasiel hebben hun mogelijk toekomstige buren geïnformeerd over de plannen om het asiel naar de Minnenhofstraat in Denderwindeke te verhuizen.

 1. Leerlingen GO! Atheneum Denderleeuw week op bezoek in Waalse school Athénée Royal Bastogne: “Leven op internaat is vrij streng, maar we hebben fantastische herinneringen gemaakt”

  Leerlingen GO! Atheneum Dender­leeuw week op bezoek in Waalse school Athénée Royal Bastogne: “Leven op internaat is vrij streng, maar we hebben fantasti­sche herinnerin­gen gemaakt”

  Een groep laatstejaarsleerlingen vaan het GO! atheneum Denderleeuw hebben het Athénée Royal in Bastogne gedurende een week bezocht. Het bezoek gebeurde in het kader van een uitwisselingsproject van beide scholen om elkaars onderwijs en cultuur beter te leren kennen. De Denderleeuwse leerlingen kregen les in het Frans en maakten kennis met het strenge internaatleven, maar beleefden een onvergetelijke ervaring.
  Denderleeuw
 2. Sociale huisvestingsmaatschappij vraagt vergunning aan voor woonproject aan Oude Kaai: Gratis parking verdwijnt
  PREMIUM

  Sociale huisves­tings­maat­schap­pij vraagt vergunning aan voor woonpro­ject aan Oude Kaai: Gratis parking verdwijnt

  De sociale huisvestigingsmaatschappij Denderstreek heeft een vergunning aangevraagd voor een nieuw sociaal woonproject aan de Oude Kaai. Dat is niet onverwacht, want de maatschappij kocht de grond al jaren geleden, maar als het project wordt ontwikkeld, verdwijnt wel één van de weinige gratis parkings in het stadscentrum. Het stadsbestuur hoopt op de toekomstige Inghelantsite parkeergelegenheid te creëren, zeker aangezien er door de heraanleg van de winkelkern ook parkeerplaatsen zullen verdwijnen.
  Ninove
 1. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte
 2. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.