De brandweer moest lange tijd nablussen.
Volledig scherm
De brandweer moest lange tijd nablussen. © Koen Baten

Tuinhuis gaat volledig in vlammen op

DenderwindekeIn de Krepelstraat in Denderwindeke, deelgemeente van Ninove, is vrijdagochtend een tuinhuis in vlammen opgegaan. Hoe de brand ontstaan is, is niet duidelijk. Even was er schrik dat de brand zou overslaan, maar dat gevaar was snel geweken. 

  1. Ninovieters brengen voedsel naar zwaargetroffen Trooz, traiteurzaak en andere zelfstandigen steunen actie: “Sommige inwoners leven op suikerwafels”
    Ninove

    Ninovie­ters brengen voedsel naar zwaarge­trof­fen Trooz, traiteur­zaak en andere zelfstandi­gen steunen actie: “Sommige inwoners leven op suikerwa­fels”

    Een groepje Ninovieters trekt zondag naar Trooz, een gemeente in Luik waar het extreme noodweer hard heeft toegeslagen. Roeland De Samblancx en Fanny Schiettecatte uit Nederhasselt gingen er eerder al helpen en gaan nu samen met Jorg Coppens en Vanessa Cooman van traiteurzaak Meal@Home uit Okegem terug om de bewoners, die er in primitieve omstandigheden leven, lekkere maaltijden te bezorgen. Tal van Ninoofse zelfstandigen schonken daarvoor hun producten.