De Topdagen onder de noemer 'Ninove Zomert' lokten in 2018 veel volk naar de binnenstad. Deze keer is er door de coronamaatregelen geen braderie.
Volledig scherm
De Topdagen onder de noemer 'Ninove Zomert' lokten in 2018 veel volk naar de binnenstad. Deze keer is er door de coronamaatregelen geen braderie. © Claudia Van den Houte

Topdagen dit jaar zonder braderie, maar handelaars verwennen bezoekers met leuke acties

NinoveVzw Ninoverend en de dienst Lokale Economie organiseren samen met de handelaars van Ninove op vrijdag 25 juni en op zaterdag 26 juni Topdagen.

  1. UITSTERVENDE BEROEPEN: Melkboer Eric (61) vindt met Ruben (28) ideale opvolger: “Leuke job, waar goed mee je boterham te verdienen valt”
    PREMIUM
    Denderwindeke/Ninove

    UITSTERVEN­DE BEROEPEN: Melkboer Eric (61) vindt met Ruben (28) ideale opvolger: “Leuke job, waar goed mee je boterham te verdienen valt”

    Melkboer Eric De Vos (61) rijdt al 45 jaar onafgebroken door de straten van Denderwindeke en omstreken, maar gaat binnenkort definitief met pensioen. Hoewel er nog maar weinig melkboeren zijn, vond hij toch een opvolger in Ruben Heremans (28). “Toen ik ermee begon, had je nog in elke gemeente verschillende melkboeren. Nu zijn er nog maar vijf melkboeren in de ruime regio”, vertelt Eric. “Nochtans willen jonge mensen tegenwoordig weer verse melk aan huis.” Lees meer verhalen van mensen met een zeldzaam beroep in ons dossier.