Er rijden toch nog vrachtwagens van Remitrans naar de Fabeltasite.
Volledig scherm
Er rijden toch nog vrachtwagens van Remitrans naar de Fabeltasite. © Claudia Van den Houte

Toch nog kleine vrachtwagenparking op Fabeltasite, nadat stadsbestuur vergunning weigerde: “Voor 50 vrachtwagens is vergunning verplicht, voor 25 niet”

NinoveDe stad Ninove weigerde onlangs om een vergunning toe te kennen aan Remitrans voor het stallen van vijftig vrachtwagens op de Fabeltasite, maar het transportbedrijf mag er nu toch 25 vrachtwagens parkeren. Voor het stallen van 25 vrachtwagens blijkt er immers geen vergunning nodig te zijn. Het stadsbestuur legde wel voorwaarden op voor de veiligheid van fietsende schoolkinderen door het stadscentrum. Daarover was er bezorgdheid bij ouders.

 1. Liedekerkse horeca verenigt zich om meer steun te krijgen: “Dit jaar een zomerbar toelaten, is een slag in ons gezicht”
  Liedekerke
  1

  Liedekerk­se horeca verenigt zich om meer steun te krijgen: “Dit jaar een zomerbar toelaten, is een slag in ons gezicht”

  Een tiental horeca-uitbaters heeft zich verenigd onder de naam Horeca Liedekerke om meer steun te krijgen van het gemeentebestuur. Ze willen zich om te beginnen verdedigen, want dat de gemeente de zomerbar Op ‘t Hof toelaat, kunnen ze niet vatten. “Uitgerekend dit jaar is dat oneerlijke concurrentie”, luidt het. Bij ‘t Hof klinkt er dan weer verontwaardiging: “We doen al toegevingen voor de lokale horeca.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing