Ninove en Haaltert hielden enkele jaren geleden een 10.000-stappencompetitie (archiefbeeld).
Volledig scherm
Ninove en Haaltert hielden enkele jaren geleden een 10.000-stappencompetitie (archiefbeeld). © Claudia Van den Houte

Stappensignalisatie en affiches om Ninovieters vier jaar lang 10.000 stappen per dag te laten zetten

NinoveNinove heeft ingetekend op de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Daarmee wil de stad de Ninovieters motiveren om de komende vier jaar (nog) meer stappen te zetten.

  1. Bij het eerste Dierenuitvaartcentrum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinneringsjuweel”
    Gooik

    Bij het eerste Dierenuit­vaart­cen­trum van België kan je nu ook afscheid nemen van je paard: “Manen of haren kunnen verwerkt worden in herinne­rings­ju­weel”

    Het eerste Dierenuitvaartcentrum in België opende al op 1 april 2021 de deuren langs de Hoevestraat in Gooik. Sindsdien kwamen al enkele honderden baasjes over de vloer om afscheid te nemen van hun geliefde huisdier. Omdat de vraag de afgelopen maanden steeg, is de oprichter van het Dierenuitvaartcentrum Francky Devalckeneer (54) nu ook gestart met uitvaartdiensten voor paarden. “Ook voor een dier van 650 kilogram waar je soms wel 30 jaar samen mee hebt geleefd is een diervriendelijke uitvaart nodig”, vertelt Francky.