Stad Ninove tijdens 'Tournée Minérale' enkele jaren geleden met een mocktail.
Volledig scherm
Stad Ninove tijdens 'Tournée Minérale' enkele jaren geleden met een mocktail. © Claudia Van den Houte

Stad roept Ninovieters op uitdaging aan te gaan tijdens 'Tournée Minérale’

NinoveDe stad Ninove wil naar aanleiding van ‘Tournée Minérale’ de inwoners aanmoedigen om stil te staan bij hun alcoholgewoontes en hen bewust maken van de risico’s van alcohol(misbruik). 

  1. Alsmaar meer grote ketens vestigen zich in Ninove: “Meer volk is positief, maar stad moet shoppers van rand naar kern lokken”
    PREMIUM
    Ninove

    Alsmaar meer grote ketens vestigen zich in Ninove: “Meer volk is positief, maar stad moet shoppers van rand naar kern lokken”

    Een Jumbo, een Pizza Hut, een Albert Heijn, een Burger King, een tweede Lidl,... Ninove is op korte tijd een alsmaar grotere trekpleister geworden voor grote ketens om zich te vestigen. Ze trekken wel naar de rand van de stad terwijl de kern nog steeds kampt met leegstand. Schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open Vld) ziet vooral opportuniteiten: “Het zorgt voor meer volk. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de shoppers ook afzakken naar het stadscentrum”, aldus Triest. “Dan moet het centrum wel vlot bereikbaar zijn en genoeg parkeerplaats hebben”, klinkt het bij de handelaars.