Peter Timmermans bij café De Koepoort, dat al een tijdje leegstaat.
Volledig scherm
Peter Timmermans bij café De Koepoort, dat al een tijdje leegstaat. © Claudia Van den Houte

"Stad maakt het café-uitbaters niet makkelijk"

NINOVEHet stadscentrum telt heel wat populaire cafés, maar er zijn de voorbije jaren ook heel wat cafés verdwenen in Ninove. Uitbaters krijgen het steeds moeilijker. "Cafés geraken moeilijk aan een drankvergunning en worden om kleinigheden afgekeurd", vindt Peter Timmermans, die al 35 jaar actief is in de sector. Café-uitbaters bevestigen dat.

 1. Bart De Durpel geeft met Voorde-Appelterre titelstrijd op: “Kloof van negen punten is niet meer te dichten”
  PREMIUM
  voetbal derde nationale A

  Bart De Durpel geeft met Voor­de-Appelterre titel­strijd op: “Kloof van negen punten is niet meer te dichten”

  Van vier punten voorsprong na de jaarwisseling naar negen punten achterstand eind maart. Dat is helaas het lot van fusieclub Voorde-Appelterre na zes matchen zonder overwinning. Driepunters pakken deed rechtstreeks concurrent Tempo Overijse wel. De kans is dan ook groot dat de Vlaams-Brabanders binnen enkele weken de champagne mogen ontkurken. In Voorde-Appelterre beginnen ze nu al met de voorbereiding van de eindronde.
 2. Burgemeester legt drie minderjarigen plaatsverbod op tegen overlast in stationsbuurt: “We krijgen steeds meer te maken met problemen die overwaaien uit de hoofdstad en willen sterk signaal geven”

  Burgemees­ter legt drie minderjari­gen plaatsver­bod op tegen overlast in stations­buurt: “We krijgen steeds meer te maken met problemen die overwaaien uit de hoofdstad en willen sterk signaal geven”

  Burgemeester Jo Fonck (Vooruit) heeft drie minderjarigen een plaatsverbod opgelegd. Het gaat om minderjarigen die aanwezig waren bij de vechtpartijen die op 3 en 14 maart plaatsvonden in de stationsomgeving. Het plaatsverbod gaat in vanaf maandag 27 maart en geldt voor een maand.
  Denderleeuw