In Nederland voerden boeren al actie tegen de stikstofplannen van het kabinet.
Volledig scherm
In Nederland voerden boeren al actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. © ANP

Stad geeft negatief advies over Vlaams plan om uitstoot stikstof te verminderen: “Bezorgd over economische impact op onze landbouwbedrijven”

NinoveDe stad Ninove geeft een negatief advies voor het ontwerp van een plan van de Vlaamse regering om de uitstoot van stikstof te verminderen. Volgens de stad heeft het ontwerp te weinig aandacht heeft voor de sociale en menselijke impact.

 1. ‘Gelati’ keert terug: Na twee jaar restaurant Just M toveren nieuwe eigenaars zaak weer om tot tearoom
  PREMIUM
  Ninove

  ‘Gelati’ keert terug: Na twee jaar restaurant Just M toveren nieuwe eigenaars zaak weer om tot tearoom

  De bekende tearoom ‘Gelati’ in het Ninoofse stadscentrum komt na twee jaar terug. In 2020 werd de zaak omgevormd tot restaurant Just M, maar dat sloot begin juli de deuren. Intussen zijn er al nieuwe eigenaars. Jessy De Mulder (35) en Aïemen Ayed (36) kregen maandag officieel de sleutel overhandigd en openen ‘Gelati’ -opnieuw een tearoom- al op 29 augustus.
 2. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
  PREMIUM
  RONSE

  BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

  Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”
 3. Van Delicioso tot Cream&Crunch: in deze 10 ijssalons in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen geniet jij van een verfrissend ijsje
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van Delicioso tot Cream&Crunch: in deze 10 ijssalons in de Dender­streek en de Vlaamse Ardennen geniet jij van een verfris­send ijsje

  We krijgen deze week te maken met een hittegolf, en wat kan dan beter smaken dan een lekker ijsje? Verfrissende fruitsmaken of heerlijke roomsmaken? Van Delicioso in Erpe-Mere tot Cream&Crunch in Zottegem: in deze 10 ijssalons in de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen smul jij van een heerlijk verfrissend ijsje.